Verschillen tussen muurverf voor binnen en buiten

Inhoudsopgave

Wanneer je aan de slag gaat met het veranderen van de kleuren van de muren in en rondom je huis is het belangrijk om te weten welke verf je het beste voor welke soort muur kan gebruiken. De juiste soort verf draagt namelijk bij aan hoelang en hoe mooi de verf goed blijft op de muren. Als je namelijk je muren een andere kleur gaat geven wil je natuurlijk wel dat deze zo mooi en lang mogelijk blijft zitten. Daarom hebben we de verschillen even op een rij voor je gezet

 

Verf voor binnen

Wanneer je de muren binnen je huis verft is er een grote keuze aan verf soorten. De verf die het meeste op de muren binnenshuis gebruikt wordt zijn verfsoorten met een matte finish, tegenwoordig zijn er steeds meer soorten verf met een ander effect. Zo heb je bijvoorbeeld ook een verf met een soort satijnachtige finish voor een mooi en apart effect. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen of je wel of geen watervaste verf neemt. Het voordeel van watervaste verf is dat je de muur dan makkelijk kan afnemen met een natte doek. Als je bijvoorbeeld een muur in de keuken in een mooie kleur verft is het handig om te kiezen voor een watervaste verf, de kans dat de muur een keer vies wordt is namelijk vrij groot in een keuken.

 

Verf voor buiten

Wanneer je er voor kiest om muurverf voor buiten te gebruiken kan je bijvoorbeeld een oude schuur helemaal een nieuwe look geven. Hiermee kan je de gehele tuin nieuw leven in blazen en zo een hele andere sfeer creëren. Voor verf aan de buitenkant van je huis is natuurlijk het meest belangrijk dat deze verf niet door regen wordt aangetast. Kies dan ook een verf die speciaal voor buitenshuis is gemaakt, dan heb je de meeste plezier van je nieuwe muurkleur.

 

De grootste verschillen

Wat dus belangrijk is om te weten wanneer je een verfsoort kiest is dat je goed kijkt of deze voor binnen of buitenshuis is. De verf binnen in je huis hoeft niet perse heel goed tegen verschillende omstandigheden te kunnen, binnenshuis regent het namelijk gelukkig nooit. Voor verf buiten is het dus het meest belangrijk dat je kijkt of deze goed bestendig is tegen  de verschillende weersomstandigheden in Nederland. Hier hoort dan zowel regen als zon bij.