Verschillen tussen ontspanningsmassage en sportmassage

 

Hoewel ze erg op elkaar lijken zit er wel degelijk verschil in deze twee massagevormen. Een ontspanningsmassage is eigenlijk een ‘normale’ massage. Deze pak je bijvoorbeeld wanneer je moe bent of wanneer je spieren een beetje vast zitten. Het doel van deze massage is vooral ontspannen.
De ruimtes waar je deze massage krijgt is meestal sfeervol aangekleed. De sfeer wordt aangedikt met toepasselijke achtergrond muziek en geluiden. Zo kun je helemaal tot rust komen. Vaak word massageolie gebruikt om het zenuwstelsel te prikkelen. Het is de bedoeling dat je tijdens de massage al je spieren loslaat. Je lichaam krijgt zo de kans om zich helemaal op te laden. Ook je geest heeft hier profijt van.

Zoals eerder vermeld zijn er veel overeenkomsten met een sportmassage. Toch hebben ze beide andere doelen.

Het grootste verschil tussen een ontspanningsmassage en een sportmassage is dat een sportmassage gedaan wordt om blessures of pijntjes te voorkomen. Wanneer je sporter bent is het laatste dat je wil geblesseerd raken.  Een sportmassage heeft als voornaamste doel de spieren te herstellen.
Tijdens de massage worden allerlei verschillende technieken toegepast om de spieren los te maken en voor blessure te beschermen. Bewegingen als kneden en wrijven komen tijdens zo’n sportmassage veel voor. De massage zal nooit zo heftig zijn dat je pijn gaat krijgen. De massage moet altijd prettig blijven voor de sporter. De massage zorgt ervoor dat de doorbloeding wordt gestimuleerd en dat vuile stoffen het lichaam sneller verlaten.

Vraag het elke sporter, een vlot spierherstel is essentieel. Zo blijf je altijd fit om je ding te blijven doen. Toch kan het herstellen van de spieren voor sommige fanatieke sporters en topsporters niet snel genoeg gaan. Tegenwoordig zijn er verschillende apparaten die dit proces kunnen versneller. De fitgun is er hier een van. Dit high-tech apparaat bootst sportmassages na en zorgt ervoor dat spieren nóg sneller kunnen herstellen dan gewoonlijk. Ideaal voor ongeduldige sporters.