Verschillen tussen terrasreinigers en terrasvernieuwers

Inhoudsopgave

Er zijn verschillende producten op de markt voor het reinigen en het onderhouden van je terrastegels. In deze blog bespreken we terrasreinigers en terrasvernieuwers, leggen we uit wat de verschillen tussen deze twee zijn en vertellen we je wanneer je welk middel moet gebruiken.

Wat zijn terrasreinigers?

Eigenlijk is de naam van dit schoonmaakmiddel al heel duidelijk: terrasreinigers zijn speciaal ontwikkeld voor het reinigen van je terras. Heb je dus vlekken of andere (hardnekkige) vervuilingen op de terras- of grindtegels? Dan komt zo’n reiniger van pas! Maak het terras goed nat en breng een reiniger aan. Goed schrobben met een bezem, en al het vuil en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Er zijn ook speciale groene aanslagreinigers op de markt. Deze zijn in principe ook bedoeld voor het reinigen van je tuintegels, maar hebben ook nog een andere specialistische functie: de groene sluier van mos, algen of ander onkruid kun je hiermee grondig verwijderen van het materiaal. Superhandig bij dit specifieke probleem. Dit soort reinigers kunnen overigens ook gebruikt worden op buitenmuren, schuttingen, bloempotten en andere (stenen) oppervlakken waar groene aanslag op is ontstaan.

Doordat er bij het samenstellen en vervaardigen van zowel terrasreinigers als groene aanslagreinigers rekening is gehouden met het feit dat men ze gaat gebruiken voor hun terrastegels, zijn de formules niet schadelijk voor dit materiaal. Andere reinigers kunnen dit helaas niet verzekeren. Zo zijn er ook een hoop agressieve, bijtende schoonmaakmiddelen die beschadigingen op het materiaal kunnen aanbrengen. Deze kun je dus beter niet gebruiken.

Wat zijn terrasvernieuwers?

Terrasvernieuwers zijn hele andere producten, die vooral van pas komen als je terras er grauw uitziet. Oogt het bijvoorbeeld niet meer zo flitsend en netjes als eerst? Of zijn de oorspronkelijke kleuren van de tegels zelfs een beetje verdwenen? Dan is het tijd om een terrasvernieuwer te gebruiken. Hiermee wordt de grauwe waas verwijderd en worden de oorspronkelijke kleur en glans weer helemaal hersteld.

Het gebruik van een terrasvernieuwer is ook anders dan dat van een terrasreiniger of groene aanslagreiniger. Schrobben en naspoelen is namelijk niet nodig. Een terrasvernieuwer breng je gewoon aan op de tegels met een verfroller, en vervolgens doet dit middel zijn werk. Je hoeft hierna dus niks meer te doen.

Let op: Vóór je een terrasvernieuwer gaat gebruiken moet je wel eerst de terrastegels goed schoonmaken. Altijd eerst een terrasreiniger gebruiken dus.

Voor de mooiste terrastegels zijn een terrasreiniger en een terrasvernieuwer dus eigenlijk allebei onmisbaar. Na het gebruik hiervan ligt jouw terras er voorlopig weer op zijn mooist bij.