Verschillen tussen bohemian interieur en een klassiek interieur

bohemian interieur

Inhoudsopgave

Klaar met de grote verbouwing en tijd voor het inrichten van jouw ultieme droomwoning? In de wereld van interieurontwerp zijn er talloze stijlen en thema’s om uit te kiezen. Het bohemian interieur en het klassieke interieur zijn niet meer weg te denken in de woningen van vandaag. En alhoewel beide uniek en aantrekkelijk zijn, zijn er toch enkele grote verschillen in het interieur en hoe je deze stijlen kunt toepassen in je eigen huis. 

Het bohemian interieur: Een viering van vrijheid en individualiteit

Het bohemian interieur is geïnspireerd op de bohemienlevensstijl, waarbij vrijheid, creativiteit en individualiteit centraal staan. Het is een stijl die voornamelijk de elementen uit verschillende culturen en periodes terug laat komen. Dit wordt ook wel eclectische stijl genoemd. In een bohemian interieur vind je vaak een ruimte die volledig bestaat uit kleurrijke stoffen, etnische prints, vintage meubels en een overvloed aan decoratieve accessoires. Dit kan misschien rommelig overkomen voor een aantal onder ons, maar volgens het bohemian interieur is dit gewoon een aanmoediging om zelfexpressie te tonen! 

Het klassieke interieur: Een tijdloze elegantie

In tegenstelling tot het bohemian interieur is het klassieke interieur geïnspireerd op de architectuur en het interieurontwerp van klassieke periodes. Denk bijvoorbeeld aan de Griekse en Romeinse oudheid, de Renaissance en de barok. Het klassieke interieur straalt hiermee een tijdloze elegantie uit. Dit interieur wordt vaak gekenmerkt door symmetrie, evenwicht en verfijning. De kleurenpaletten zijn hierbij meestal ingetogen en bestaan uit neutrale tinten zoals crème, beige, taupe en pastelkleuren. Deze subtiele kleuren zorgen voor een rustige en serene sfeer in de ruimte.

Het verschil tussen het bohemian interieur en het klassieke interieur

Het is wel gebleken dat het bohemian interieur en het klassieke interieur elkaars uitersten zijn in de wereld van interieurontwerp. Terwijl het bohemian interieur draait om individualiteit, kleur en eclectische mixen, straalt het klassieke interieur een tijdloze elegantie en symmetrie uit. In termen van kleur en patroon is het bohemian interieur levendig en gedurfd met een overvloed aan decoratieve elementen en persoonlijke verzamelingen, terwijl het klassieke interieur kiest voor meer ingetogen kleuren en subtiele patronen en streeft naar een gevoel van harmonie en evenwicht.

Beide stijlen zijn uniek, waarbij ze elk een specifieke esthetiek en sfeer bieden. Het is daarom aan jou om te beslissen welke stijl het beste past bij jouw persoonlijkheid, smaak en levensstijl. Interesse in een beetje van beide stijlen? Gelukkig hoef je je niet strikt vast te houden aan één specifieke stijl, en kun je het bohemian interieur en het klassieke interieur gewoon met elkaar combineren. Kies bijvoorbeeld voor klassieke meubels en kleedt het aan met kleurrijke bohemian accessoires. Op deze manier heb jij je eigen unieke ruimte gecreëerd zoals niemand anders dat heeft! 

Lees ook hier de verschillen tussen zeemeermin model trouwjurken en prinses stijl trouwjurken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *