Verschillen tussen een groot pakket versturen en een klein pakket versturen

Inhoudsopgave

Het verschil tussen een groot pakket en een klein pakket versturen heeft voornamelijk te maken met de afmetingen en het gewicht van de verpakking. Over het algemeen worden kleine pakketten, als brievenbuspakketten, gekenmerkt door een lager gewicht en kleinere afmetingen, terwijl grotere pakketten zwaarder zijn en grotere afmetingen hebben. Logisch, maar dat zorgt voor verschillen in de verzendwijze. We nemen je daar graag in mee.

Het versturen van grote vs. kleine pakketten

Want naast de afmetingen en het gewicht zit er in het versturen van de twee ook een degelijk verschil. Zo zijn de kosten voor het verzenden van een groot pakket vaak hoger dan die van een klein pakket. Al hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Een zwaar klein pakket kan immers meer kosten om te verzenden dan een licht groot pakket.

Ook kan het versturen van grotere pakketten meer tijd en moeite kosten, omdat ze vaak speciale verpakkingen en verzendmethoden vereisen. We hebben het dan over pakketten die zwaarder wegen dan 10kg en groter zijn dan 100 x 50 x 50 cm. Verstuur je een pakket met een hoger gewicht en grotere afmetingen, dan betaal je het tarief van een zwaarder pakket.

Pakketten van 10-31,5 kg mogen maximaal 176 x 78 x 58 cm zijn. Grotere en zwaardere pakketten dan dat kun je als vracht versturen. Dat is weer een ander verhaal.

Een groter risico met grote pakketten

Bovendien is een verschil dat grotere pakketten meer risico kunnen lopen op beschadiging tijdens het transport, omdat ze meer ruimte hebben om te bewegen in de verpakking. Daarom is het belangrijk om extra voorzorgsmaatregelen te nemen bij het verzenden van grote pakketten.

Bijvoorbeeld het gebruiken van stevige opvulmaterialen, het kiezen van de juiste verpakking en het zorgvuldig afsluiten va de verpakking zijn goede mogelijkheden om de kans op schade te beperken.

Dus, let op

Al met al is het belangrijk om goed rekening te houden met de afmetingen en het gewicht van de verpakking bij het kiezen van de juiste verzendoptie van je pakket. Bereid je ook voor op hogere kosten bij een groot pakket verzenden, dan kan het uiteindelijk alleen maar meevallen.

Verstuur je een klein pakketje, bijvoorbeeld een brievenbuspakje, dan is het ook belangrijk om goed op te letten. Hiervoor hoef je namelijk vaak minder te betalen dan voor een standaard pakket. Ook hiervoor gelden maximale afmetingen. En ook hier is het belangrijk om je zending goed en zorgvuldig in te pakken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *