Verschillen tussen Keralit gevelbekleding en reguliere gevelbekleding

keraliet gevelbekleding

Inhoudsopgave

Bij het renoveren of bekleden van je gevel zijn er verschillende opties beschikbaar. Een populaire keuze is Keralit gevelbekleding. Keralit is een hoogwaardig merk dat gespecialiseerd is in duurzame en onderhoudsarme gevelbekleding. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen Keralit gevelbekleding en reguliere gevelbekleding? In dit artikel zetten we de verschillen op een rij, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor jouw gevelbekleding project.

Duurzaamheid en onderhoudsgemak

Ga voor de duurzame keuze, en dan ook nog eens voor gemak door middel van je materiaalkeuze en onderhoudsarme gevelbekleding. 

1. Materiaalkeuze

Een van de belangrijkste verschillen tussen Keralit gevelbekleding en reguliere gevelbekleding is het materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Keralit gevelbekleding is vervaardigd van hoogwaardig kunststof, terwijl reguliere gevelbekleding vaak bestaat uit materialen zoals hout, aluminium of vezelcement. Het gebruik van kunststof maakt Keralit gevelbekleding duurzaam, omdat het bestand is tegen allerlei weersomstandigheden en niet rot of splijt.

2. Onderhoudsarm

Een ander groot voordeel van Keralit gevelbekleding is het onderhoudsgemak. Het kunststof materiaal is kleurvast en heeft weinig onderhoud nodig. Het hoeft niet geschilderd te worden, zoals houten gevelbekleding, en kan eenvoudig gereinigd worden met water en een mild schoonmaakmiddel. Reguliere gevelbekleding kan daarentegen meer onderhoud vergen, zoals schilderwerk om het materiaal te beschermen tegen weersinvloeden.

Kleurechtheid en design opties

Ook je kleuren blijven veel langer mooi en er is diverse keuze in design opties. Je leest het hier!

1. Kleurechtheid

Keralit gevelbekleding staat bekend om zijn kleurechtheid. De kleuren blijven langdurig mooi en vervagen niet onder invloed van UV-straling. Dit is te danken aan de speciale kleurtechnologie en het gebruik van hoogwaardige kleurpigmenten. Reguliere gevelbekleding kan na verloop van tijd vervagen en kan daarom een opfrisbeurt nodig hebben.

2. Diverse design opties

Een ander voordeel van Keralit gevelbekleding is de diversiteit aan design opties. Het assortiment omvat verschillende profielen, kleuren en structuren, zodat je de gevelbekleding kunt afstemmen op jouw persoonlijke smaak en de stijl van je woning. Reguliere gevelbekleding kan beperkter zijn in termen van design mogelijkheden en kan minder flexibiliteit bieden bij het creëren van de gewenste uitstraling.

Milieuvriendelijkheid

Keralit gevelbekleding is een milieuvriendelijke keuze. Het materiaal is volledig recyclebaar en vrij van schadelijke stoffen zoals lood en cadmium. Het draagt dus bij aan een duurzaam milieu. Reguliere gevelbekleding kan daarentegen afhankelijk zijn van de gebruikte materialen en productieprocessen.

Kies de beste gevelbekleding voor jouw project

Bij het kiezen van gevelbekleding is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke kenmerken en voordelen van elk materiaal. Keralit gevelbekleding biedt duurzaamheid, onderhoudsgemak, kleurechtheid, design opties, milieuvriendelijkheid en een goede garantie. Het kan een uitstekende keuze zijn voor wie op zoek is naar een hoogwaardige en onderhoudsarme gevelbekleding.

Zorg ervoor dat je de verschillende opties zorgvuldig overweegt en indien nodig deskundig advies inwint. Met de juiste gevelbekleding kun je niet alleen de uitstraling van je woning verbeteren, maar ook zorgen voor langdurige bescherming tegen de elementen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *