Verschillen tussen mezzanine- en verdiepingsvloeren

mezzaninevloer

Inhoudsopgave

Je vraagt je al een tijd af of mezzaninevloeren en verdiepingsvloeren verschillend zijn. Ze hebben namelijk een andere naam, dus er zal vast wel verschil in zitten toch? Op deze vraag geven we in dit blog antwoord. Lees dus vooral aandachtig en kom het precieze antwoordt te weten.

Mezzaninevloeren vs verdiepingsvloeren

Mezzaninevloeren en verdiepingsvloeren, ze hebben op veel sites een eigen pagina. Hierdoor lijkt het alsof het twee verschillende concepten zijn. Maar schijn bedriegt. Ook al hebben ze verschillende namen, het zijn precies dezelfde producten. Het is enkel een andere benaming voor een vloer die extra ruimte creëert in jouw pand. Oftewel, zoals de naam verdiepingsvloer al weggeeft, een extra verdieping. Andere benamingen voor een verdiepings-/mezzaninevloer zijn:

  • Etagevloer;
  • Entresolvloer;
  • Tussenvloer;

Voordelen van de mezzanine-, verdiepingsvloer

Verdiepingsvloeren bieden dus extra ruimte in jouw pand. Maar dat is niet het enige voordeel die de verdiepingsvloer toe-eigent. Want ja het zorgt voor extra ruimte, maar zonder dat het de constructie van jouw pand verandert. Wat bij een uitbouw bijvoorbeeld wel het geval is. Van buiten lijkt er niks veranderd, maar van binnen heb je een extra:

  • Opslagruimte;
  • Kantoor;
  • Kantine;

Daarbij is een mezzanine vloer heel gemakkelijk te monteren maar ook te demonteren. Gaat jouw bedrijf verhuizen of wil je simpelweg een nieuwe plek voor jouw mezzaninevloer? Geen enkel probleem, hij hoeft niet helemaal weg en je hoeft hem ook niet achter te laten. Je kunt hem gewoon demonteren en verplaatsen.

Doordat de verdiepingsvloer ook niet vaststaat aan de vloer is het ook een mogelijkheid om hem geheel te verplaatsen. Wanneer het pand dit toelaat natuurlijk. Dat scheelt tóch weer tijd. Dat de vloer verplaatsbaar is groot voordeel van deze constructie.

Conclusie

Concluderend is er dus geen verschil tussen een mezzaninevloer en een verdiepingsvloer. Enkel de naam. Het zijn erg praktische etagevloeren die jou niet alleen meer ruimte bieden, maar ook de mogelijkheid om jouw pand uit te breiden zonder dat je hoeft uit te bouwen. Op deze manier heb je er snel een geheel nieuwe ruimte bij. Wil je meer weten over de entresolsvloer? Klik hier.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *