Wat is nu precies het verschil tussen Bitcoin en Ripple?

Tegenwoordig kun je er niet meer om heen, of je het nu leuk vindt of niet. Cryptovaluta is het gesprek van de dag en je hoort continu verhalen over munten als Bitcoin, Ripple en nog veel meer.
Voor veel mensen zal gelden dat ze denken dat elke munt hetzelfde is. Niks is minder waar, er zitten namelijk al een hoop verschillen tussen de grootste en de op twee na grootste munt. Die verschillen worden hier verder besproken.

Het begint bij het feit dat Ripple zich niet centraliseert heeft maar Bitcoin wel. Wat dit inhoud? Het betekent dat munten als Bitcoin hun eigen transacties goedkeuren. Ripple doet dit dus niet en probeert zichzelf populair te maken bij financiële instanties als banken.

Het volgende verschil zit hem in de snelheid. Doordat Bitcoin gecentraliseerd is, moet elke transacties door de blockchain worden gecontroleerd. Dit gaat ten koste van de transactiesnelheid. Ripple daar in tegen verwerkt deze betalingen een stuk sneller. Ze streven er naar om wereldwijde betalingen te kunnen verwerken binnen enkele seconde.

Ten slotte kijken we naar de verschillende visies van de cryptovaluta. In het verleden is Bitcoin erg duidelijk geweest in wat het doel was: transacties tussen personen en bedrijven verbeteren zonder dat hier hulp van een derde partij voor nodig is. Ripple wil juist wel gebruik maken van banken. Zij hebben als doel dat alle banken, nationaal of internationaal, gebruik kunnen maken van één betalingssysteem: ripple.

De koers van een munt betaald de waarde. Ben jij benieuwd naar de Bitcoin koers of de Ripple koers, dan kun je deze eenvoudig opzoeken op het internet. Er zijn tientallen websites die jouw de waarde van elke munt kunnen laten zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *