Verschillen tussen Ethereum en Ethereum Classic

Veel mensen zijn bekend met de munt Ethereum dat na Bitcoin de allergrootste cryptomunt is die wij kennen, maar ken jij Ethereum Classic al?

Ethereum Classic is ontstaan na een conflict binnen Ethereum. Een aantal jaar geleden is de gemeenschap gesplitst in twee delen als gevolg van een intern conflict. Vanzelfsprekend lijken Ethereum en Ethereum Classic erg veel op elkaar.

Een aantal jaar geleden werd Ethereum slachtoffer van een grote hack waarbij miljoenen munten verloren gingen. Omdat de gemeenschap sterk stond werd er een zogeheten hard fork gebruikt die de hack ongedaan zou maken. Aangezien niet alle leden het hiermee eens waren ontstond de eerder genoemde splitsing. Sommige leden stapte dus over naar een keten. De oude keten heet nu Ethereum Classic.

Wanneer je wilt gaan kiezen tussen Ethereum of Ethereum Classic is het bijvoorbeeld belangrijk om te weten wat de Ethereum koers is en wat de Ethereum Classic koers is. Verder is het ook van belang dat je weet dat beide valuta los van elkaar staan en niet met elkaar samenhangen.