Verschil tussen Bitcoin en Altcoins

Het is al lang duidelijk dat Bitcoin de eerste was die het cryptovuurtje heeft aangewakkerd. Door de goede kwaliteiten die Bitcoin heeft is het dus niet zonder reden dat het de grootste munt ter wereld is.

Je zou dus kunnen concluderen dat Bitcoin op een eenzame hoogte staat. Maar wat is dan het verschil tussen Bitcoin en Altcoins? Dit is vrij eenvoudig.

Aangezien er meerdere mensen zijn die vinden dat Bitcoin alleen aan de top staat is er een naam gegeven aan alle andere munten. Deze worden Altcoins genoemd. Dit stamt af van het Engelse woord alternative dat, je raad het al, alternatief betekent. Alle andere valuta worden als het ware als secundair beschouwd tegenover de superieure Bitcoin.

Een goed voorbeeld van deze Altcoins is bijvoorbeeld Tron. Tron is een munt die nog niet zo lang bestaat en een lage waarde heeft. Deze kenmerken zorgen ervoor dat Tron valt in de categorie van alternatieve munten. De Tron koers veranderd net als alle andere koersen van dag tot dag. Om deze in de gaten te houden kun je op het internet verschillende webpagina’s bezoeken die de koers van Tron weergeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *