Verschil tussen een animatie en explanimation

Wat is het verschil tussen een animatie en een explanimation?

Een animatie is een serie snel opeenvolgende beelden die samen de illusie geven van bewegend beeld. De individuele beelden die de animatie vormen worden frames genoemd. Het maken van animaties wordt ook wel animeren genoemd. Iemand die animaties maakt is een animator.

Wat is een explanimation dan?

De definitie van ‘verklarende animatie’ is: Een verklarende animatie, ook wel verklarende animatie genoemd, is een korte video waarin een complex proces op een eenvoudige manier wordt uitgelegd. Een uitleg is meestal binnen 120 seconden, of zelfs minder.

Een explanimation is een beeldvorm waarbij gebruik wordt gemaakt van animeren. Echter is het doel dat de animatie leidt tot het informeren en/of overtuigen van de kijker van jouw standpunten. Bij een explanimation gaat het om een uitleg of betoog dat jij als bedrijf of persoon voert en waarmee je mensen over de streep probeert te trekken.

Of je nu een ingewikkeld bedrijfsproces wilt uitleggen of een innovatief idee; het bereikt jouw doelgroep door middel van animatie.

Aandacht besteden aan een (zakelijke) presentatie kan enorm lastig zijn. Een schriftelijke update over een nieuw intern proces is niet gemakkelijk boeiend en vaak moeilijk te begrijpen.

Uitleganimaties zijn bedoeld om een ​​duidelijk beeld te vormen van jouw verhaal of idee.

Een heldere verhaallijn gecombineerd met een vleugje humor zorgt ervoor dat jouw verhaal je doelgroep bereikt.

Omdat animatie het audiovisuele deel van de hersenen speelt, houd je de aandacht van de lezer vast en begrijpt de kijker wat je te zeggen hebt.

Meer weten of direct een explanimation laten maken door Donker Media? Zij vertellen je graag meer.