Verschillen tussen vakantiehuis en chalet

Wanneer u op zoek gaat naar een vakantiebestemming voor dit jaar, dan heeft u de keuze uit verschillende accommodaties. Een vakantiehuis, ook wel recreatiewoning genoemd, en een chalet zijn twee populaire accommodaties. In dit artikel leggen we het verschil uit tussen een vakantiehuis en chalet.

Wat is een chalet?

Oorspronkelijk werd de naam chalet gebruikt voor houten woonruimtes, zoals we in Oostenrijk veel zien. Echter kennen wij als Nederlanders het woord chalet vooral als vervangen van de stacaravan. In de jaren 1970 tot 1980 werd er vanuit Engeland de stacaravan geïntroduceerd. Deze stalen caravans waren enorm voordelig en waren tot in de jaren 90 op elke Nederlandse camping terug te vinden.

In de jaren 90 kwam ook het alternatief voor de stacaravan, namelijk een houten stacaravan. Die kennen we nu als chalet. Een chalet is dus oorspronkelijk een stacaravan dat gemaakt is van hout. Tegenwoordig wordt ook ook veel gebruikt gemaakt van kunststof bouwmaterialen.

Wat is een vakantiehuis?

Het aanbod vakantiehuizen is in Nederland gigantisch, maar ook in andere Europese landen is het aantal recreatiewoningen de afgelopen jaren flink toegenomen. Een vakantiehuis is eigenlijk een complete woning met minimaal een slaapkamer, woonkamer, keuken en badkamer. Of je nou op zoek bent naar een vakantiehuis in Nederland met jacuzzi of een natuurhuisje aan het water. Er zijn genoeg mogelijkheden om je vakantie te vieren in een droomhuisje. Een wellness huisje huren is de laatste jaren razend populair. Hou jij ervan om tijdens je vakantie heerlijk te genieten van een privé sauna en/of jacuzzi? Kies dan voor een wellnesshuisje.