Verschil tussen een book case en back case

Inhoudsopgave

Het aanbod aan telefoonhoesjes is tegenwoordig zo enorm groot dat je door het bos de bomen niet meer zou zien. Niet enkel de kleuren en motieven verschillen, ook zijn er verschillende types. En daar gaan we het hier over hebben. Telefoonhoesjes kopen? Twijfel je tussen een back cover of een book case? Wij leggen het verschil aan je uit.

Wat is een back cover?

De naam zegt het zelf, de achterkant van je smartphone wordt met dit hoesje bedekt. Vaak ook de zijkanten. Heel handig dus, je kunt zo je telefoon ontgrendelen, je hoeft hem niet telkens eerst open te klappen. Het voordeel hiervan is tegelijk ook het nadeel: het beeldscherm van je smartphone is niet beschermd. Met een back cover is de kans op krassen een stuk groter. Dit probleem kan je oplossen door een screenprotector te gebruiken. Ook wanneer je je smartphone laat vallen, is de bescherming minder dan bij een book case. Een back cover is soms doorzichtig en dan komt het design van je smartphone ten volle tot zijn recht.

Wat is een book case?

What’s in a name? Dit telefoonhoesje werkt als een boek dat je openslaat. Je hele smartphone is bedekt en dus ook volledig beschermd. Bepaalde modellen hebben zelfs extra ruimte om pasjes zoals een bankkaart in op te bergen en soms ook een standaard om je telefoon in te positioneren zodat je je handen vrij hebt om die te bedienen. Nadeel is hier dat je het hoesje moet openklappen vooraleer je je smartphone kunt bedienen. En soms kan de klep in de weg zitten bij het telefoneren of het maken van foto’s.

Doet het er eigenlijk toe?

Voor beide modellen valt wel iets te zeggen. En beiden hebben ook nadelen. Het is vooral een persoonlijke keuze. Kies waar jij je het best bij voelt. Een telefoonhoesje gebruiken is beter dan niets. Het is heel belangrijk dat je zorg draagt voor zoiets kostbaars als een smartphone.