Verschil tussen een sim only en abonnement met telefoon

Je wilt natuurlijk overal en altijd het beste internet hebben. Thuis heb je een internet abonnement afgesloten om onbezorgd te kunnen surfen, maar ook onderweg wil je graag met de rest van de wereld in contact blijven. Oh, en je wilt ook af en toe kunnen bellen als het nodig is. Nu krijg je misschien regelmatig het begrip ‘sim only’ om je oren geslingerd en vraag je je af: wat is het verschil tussen een abonnement met toestel en een sim only abonnement?

Wat is sim only?

Wanneer je een sim only abonnement afsluit, krijg je hier geen toestel bij. Je kunt het abonnement gebruiken voor de telefoon die je al in je bezit hebt (deze moet simlockvrij zijn of simlockvrij gemaakt worden, indien je overstapt op een andere provider) of je kunt een nieuwe telefoon aanschaffen. Deze moet je dan wel in een keer betalen en dat kost vaak een smak met geld.

Abonnement met telefoon

Voor 2007 was een abonnement met toestel iets anders geregeld, maar tegenwoordig zijn dit soort abonnementen eigenlijk vergelijkbaar met de sim only variant. Je zult namelijk een sim only abonnement moeten afsluiten en bovenop deze kosten betaal je de maandelijkse afbetaling van de telefoon. Het voordeel hiervan is dat je eindelijk die dure iPhone kunt aanschaffen, want je hoeft niet in een keer het totale bedrag voor het toestel te betalen. Het nadeel is dat je abonnement een stuk duurder is. Meestal ben je aan het eind van het abonnement zelfs nog duurder uit dan wanneer je de telefoon los zou hebben gekocht en gebruik had gemaakt van een sim only abonnement.

De voordelen van sim only

Sim only heeft, naast dat het goedkoop is, trouwens nog meer voordelen. Tegenwoordig is het aantal providers dat sim only abonnementen aanbiedt groter dan het aantal providers dat een abonnement met telefoon aanbiedt. Ze zijn bovendien vaak spotgoedkoop. Daarnaast biedt een sim only abonnement je meer flexibiliteit. Je kunt het maandelijks opzeggen en zelfs je bundel per maand aanpassen als je ziet dat het aantal MB’s en/of belminuten teveel of te weinig voor je is. Je hoeft dus niet teveel te betalen. Bij een abonnement met telefoon zit je vaak één of zelfs twee jaar vast aan je contract, omdat je

 

tegelijkertijd je telefoon moet afbetalen. Als je voor sim only gaat, hoef je overigens niet per se een abonnement af te sluiten. Je kunt ook voor prepaid gaan. Op deze manier weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Wanneer je beltegoed of MB’s op zijn, koop je simpelweg nieuwe.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *