Verschillen tussen een uitzendbureau en werken voor een vaste werkgever

Werk je op dit moment voor een vaste werkgever? Maar ben je benieuwd hoe het is om voor een uitzendbureau te werken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Want wij gaan je een aantal verschillen geven tussen werken voor een uitzendbureau en voor een vaste werkgever. Op deze manier kun je bekijken of het mogelijk iets voor je is om voor een uitzendbureau te werken. Of dat je liever bij je vaste werkgever blijft.

Meerdere werkgevers

De benaming zegt het eigenlijk al. Maar bij een vaste werkgever heb je maar één werkgever. Je zult dus iedere dag bij dezelfde werkgever verschijnen. En mogelijk zal je ook altijd moeten werken in dezelfde functie. Echter is dit bij een uitzendbureau niet het geval. Zo kun je bij Manpower uitzendbureau bij enkele werkgevers tegelijk werken. Op deze manier hoef je niet telkens naar dezelfde werkgever. En dit kan ervoor zorgen dat je afwisselender kunt werken. Houd je van afwisseling? Dan is een uitzendbureau mogelijk een leuke optie voor je. Zo weet je zeker dat je een afwisselende baan hebt. En hoef je jezelf niet druk te maken dat je jezelf gaat vervelen.

Makkelijke testen wat je leuk vindt

Werk je momenteel voor een vaste werkgever, maar weet je nog niet zo goed of dit wel echt is wat je leuk vindt? Dan is een uitzendbureau mogelijk iets voor jou. Een groot verschil met een vaste werkgever, is namelijk dat je bij een uitzendbureau in korte termijn verschillende beroepen kunt beoefenen. Zo kun je kijken wat je het leukste vindt. En dat is natuurlijk erg waardevol. Je kunt tevens gemakkelijk veranderen van locatie van je werk. Woon je in Rotterdam en wil je op korte termijn in Den Haag gaan werken? Dan kun je Den Haag vacatures vinden bij het uitzendbureau waar je bent aangesloten. Het uitzendbureau kan je vervolgens op korte termijn aan een nieuwe werkgever koppelen.

 

Minder ‘vast’

Bij een werkgever zul je iedere dag op het werk moeten verschijnen. Je bent in dienst en hebt een contract. En ook al heb je even je dag niet. Of staat je hoofd er om andere redenen niet naar om te gaan werken? Dan zal je alsnog moeten gaan werken. Bij een uitzendbureau ligt dat anders. Daar is men veel flexibeler in je werkdagen. Natuurlijk heb je zo ook je afspraken. Maar deze zijn makkelijker aan te passen dan bij een werkgever. Zo is het heel goed mogelijk dat je even kunt stoppen met werken. Bijvoorbeeld om er even tussenuit te gaan voor een reis. Je bent simpelweg veel vrijer en zit nergens aan vast.

Hulp bij toekomstige loopbaan

Werk je voor een vaste werkgever? Dan ben je dagelijks met de werkzaamheden voor je baas bezig. Je zult dus weinig bezig zijn met je toekomstige carrière. En ook dit werkt anders bij een uitzendbureau. Want werk je voor een uitzendbureau? Dan wordt je veel meer geholpen op persoonlijk vlak. Zo krijg je hulp bij het bepalen wat je leuk vindt. En wordt je geholpen bij het solliciteren bij vacatures. Je leert dus over jezelf en hoe je het beste kunt solliciteren voor een nieuwe baan. Deze kennis is natuurlijk erg waardevol. En hier kun je de rest van je leven van genieten.

 

Er zitten dus wel degelijk veel verschillen tussen het werken voor een uitzendbureau en werken voor een vaste werkgever. Het kan dan ook zeker de moeite waard zijn om voor een uitzendbureau te kiezen. En dat is zeker het geval wanneer je niet helemaal zeker bent van je toekomstige carrière.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *