Verschil tussen PU leer en lederen telefoonhoesjes

Inhoudsopgave

Telefoonhoesjes komen tegenwoordig in veel verschillende vormen en maten voor. Ook worden deze uit verschillende soorten materialen vervaardigd. Zo bestaan er hoesjes van siliconen TPU, lederen hoesjes en hoesjes die vervaardigd zijn uit PU leer. Maar wat is dan het verschil tussen deze laatste twee genoemde telefoonhoesjes?

PU leer

PU leer is een afkorting voor het woord PolyUrethaan leer (ook wel pur genoemd) en is eigenlijk een vorm van kunstmatig leer. Hoewel het verschilt van echt leer, heeft het toch nog enkele overeenkomsten.
Het bovenste laagje bestaat uit een coating, namelijk polyurethaan folie. Deze wordt aangebracht op een laag splitleer of op een laag bestaande uit samengeperste leerresten.

Verschil met echt leer

Het belangrijkste verschil tussen echte lederen telefoonhoesjes en hoesjes van PU leer, zit in de prijs. Dit komt simpelweg door het feit dat de productie van leren hoesjes veel lastiger is in vergelijking met de productie van hoesjes die uit PU leer bestaan.

Daarnaast kan je PU leer ook onderscheiden van echt leer door het oppervlak goed te observeren. Echt leer bevat vaak nog enkele oneffenheden. PolyUrethaan leer daarentegen heeft een zeer glad oppervlak. PU leder wordt voornamelijk gebruikt bij Apple en Samsung hoesjes omdat deze in massa geproduceerd worden en er zo bespaard kan worden op de productiekosten.