Verschil tussen bubbelbad en hottub

Inhoudsopgave

Heel veel mensen gebruiken de woorden bubbelbad en hottub door elkaar. Vaak bedoelen ze de in een warm spa bad willen. Toch zit er een klein verschil tussen de twee.

Wat is een bubbelbad

Bubbelbad is eigenlijk een merknaam. Wanneer je het over een bubbelbad hebt dan bedoel je eigenlijk een Whirlpool. Als je een bubbelbad wilt dan ben je op zoek naar een hottub met bubbels, massage jets en eventueel sfeerverlichting. Whirlpools zijn te krijgen in verschillende soorten en maten. Ze zijn er zowel voor binnen als voor buiten en kunnen zo groot zijn als je dat zelf wilt. Als je een whirlpool op basis van waterjets hebt dan zijn er verschillende opties van massage. Acupunctuurjets bevinden zich vaak op de bodem van de whirlpool. Dit zijn dunne krachtige straaltjes. Zij-jets bevinden zich vaak aan de zijkanten van de whirlpool. Dit zijn vaak dikkere en draaiende stralen.

Wat is een hottub

Vroeger gingen mensen in natuurlijke warmwaterbronnen om zich op te warmen of om te ontspannen. In de loop van de tijd zijn deze natuurlijke warmtebronnen vervangen door Hottubs. Dit zodat we dezelfde ontspannende ervaring in huis kunnen halen. Hottubs worden opgewarmd door middel van een kachel en zijn vaak rond, ovaal of vierkant. Er zijn verschillende soorten kachel waar je uit kan kiezen bij een hottub. Oorspronkelijk werden hottubs gebouwd met een interne hout gestookte kachel. Tegenwoordig maakt dit hottubs geschikt voor kleinere tuinen. Je kan ook kiezen voor een externe hout gestookte kachel. Deze zit met slangen aan de hottub vast en zorgt dat de warmte verspreid wordt door het water. Door de kachel extern te plaatsen heb je in de hottub weer meer plek.

De voor- en nadelen

Een hottub past vaak mooier in een tuin omdat deze van houtelementen is gemaakt. Een bubbelbad heeft weer een veel modernere look. Hier moet je rekening mee houden als je hem plaatst. Een bubbelbad is vaak wel makkelijker in gebruik. De meeste hebben een app waarmee je ze kan besturen. Zo kan jij het bubbelbad al laten opwarmen zonder dat je al naar buiten moet of er iets voor hoeft te doen. Een hottub kost meer moeite omdat je hout moet stoken. Echter is het werk het wel helemaal waard, omdat je daarna lekker kan gaan genieten onder genot van het geluid van knisperend hout.

Lees ook: De verschillen tussen een waterontharder en waterontkalker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *