Inhoudsopgave
Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen een cursus biologie en een bijles volgen? Op die vraag gaan we nu in. Daarna kan je zelf de beste keuze maken.
De woorden cursus, opleiding en (bij)les worden vaak door elkaar heen gebruikt, maar hebben allen een unieke betekenis. Er is wel wat overlap natuurlijk, namelijk in het feit dat ze allemaal het doel hebben de deelnemer – cursist, leerling, student, scholier – nieuwe kennis en vaardigheden bij te brengen over een bepaald onderwerp of vakgebied.
Biologie cursus
Bij een cursus Biologie ga je echt de diepte in. Je volgt meerdere weken of maanden een of meerdere dagen per week een les. Elke les gaat in op een ander subonderwerp binnen de Biologie. Aan het eind van de cursus moet je een tentamen goed afleggen, waarna je beloont wordt met een certificaat.
In de cursus leer je de belangrijkste beginselen te begrijpen over de belangrijkste pilaren van de biologie. Er wordt gekeken naar zaken als de groei, ontwikkeling, ecologie en evolutie van organismen (fauna) en flora. Daarbij wordt ingegaan in het bestaan en de rudimentaire werking van cellen, organismen en ecosystemen.
Bijles Biologie
Wat is een bijles dan? Bij een bijles krijg je een privéles of les in een klein groepje om bijgespijkerd te worden over een specifiek onderwerp binnen het vak Biologie. Vaak hebben de deelnemers moeite met een bepaald onderwerp en ervaren zij het reguliere, klassikale onderwijs als niet voldoende om bij te blijven. Het volgen van een bijles is vaak van korte duur, een tot enkele dagen. Bijles wordt vaak gegeven door een gecertificeerde docent Biologie of een student met hoge cijfers in het vak.