Verschillen tussen Excel en Access

Inhoudsopgave

Tussen Excel en Access zitten een aantal verschillen. Hoewel beide programma’s over data gaan, zit er wel een verschil in wat er gedaan kan worden met de data. Excel is een spreadsheet waar de data kan worden opgeslagen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van wiskunde om iets uit te rekenen. Access is vooral voor het opslaan van data. In dit programma wordt de data beheert.

Wat is Microsoft Access?

Dit programma wordt gebruikt voor het beheren informatie en deze kunt u opslaan voor referentie, rapportage en analyse. Dit programma zit niet in het standaard Office-pakket, maar wel in het Professional en Professional Plus pakket. Access maakt gebruik van SQL waarmee snel gegevens in een of meerdere tabellen opgehaald kunnen worden. Daarnaast heeft Access een hogere opslagcapaciteit dan Excel. Voor teamwerk is Access ook een betere keuze, hier kan namelijk tegelijkertijd in een bestand worden gewerkt. Bij Excel is dit niet mogelijk.

Wat is Microsoft Excel?

In Excel kunnen gebruikers gegevens ordenen, tabellen opmaken en formules berekenen door gebruik te maken van een spreadsheetsysteem. Excel wordt vooral gebruikt voor het analyseren van complexe numerieke gegevens door gebruik te maken van gegevens. Via Excel is het ook mogelijk om een regressieanalyse op te stellen. De functies voor tabellen en grafieken zijn in Excel geavanceerder dan in Access. Excel is dut beter voor het uitdraaien van analyses, terwijl Access vooral fijn is voor het opslaan van data.

Een Access of Excel cursus volgen kan je in korte tijd veel van deze vaardigheden doen eigen maken.

Wat staat beter op je CV een Access of Excel expert?

Excel of Access expert vaardigheden hebben,  zorgen beide voor een hogere baankans. Bij vrijwel iedere sector zijn de twee welkom en vergroten ze de kans om een baan te krijgen. Toch zal de beste keuze Excel blijven. Dit programma wordt namelijk meer gebruikt binnen bedrijven dan Microsoft Access. Zo zijn er heel veel bedrijven die nog nooit van Access hebben gehoord. Uiteindelijk kan er een conclusie worden getrokken dat Access beter is binnen de technische datagerichte sector en Excel binnen de andere sectoren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *