Verschillen tussen regenwaterput en waterput

Inhoudsopgave

Een regenwaterput en een waterput worden vaak met elkaar verward, echter zijn de twee heel verschillend.

Bij een regenwaterput wordt regenwater opgeslagen, dit kan gefilterd worden en hergebruikt in de wc, wasmachine en zelfs douche.

Een waterput is een diepe boring naar het grondwater, de waterkwaliteit is afhankelijk van de diepte van de boring. Hoe dieper hoe schoner het water. Dit water wordt vaak gebruikt om de tuin mee te onderhouden.

Regenwaterput recuperatie

Door gebruik te maken van een regenwaterput recuperatie systeem kan een gemiddeld huishouden zo´n 60% aan water besparen. Door een grote regenwatertank in de tuin te begraven of te plaatsen kun je al het regenwater van je dak opvangen. De maat van de tank is afhankelijk van de grote van het dak. Een groot dak kan meer water opvangen.

Het systeem bestaat van een regenwaterput recuperatie bestaat uit een pomp met drukcontrole, een filtersysteem, een omschakelaar en een bijvulsysteem. De filter is nodig om het regenwater voor de wasmachine te kunnen gebruiken.

Waterput

Grondwater is het water dat aanwezig is onder het aardoppervlak in rotsen en bodem. In de breuken van rotsformaties. Ongeveer 30 procent van al het beschikbare zoetwater in de wereld is grondwater.

Hoe diep dit grondwater ligt is afhankelijk van je locatie. In sommige steden ligt het grondwaterpeil op 8 meter en op andere plaatsen op 30 meter.

Als het grondwater tussen de 8 en 10 meter ligt, kun je zelf een waterput slaan. Als het dieper is kun je beter een bedrijf de waterput laten slaan, ze zullen dan met speciale grondboren komen want hoe dieper je gaat, hoe harder de bodem wordt. Professionele bedrijven maken gebruik van diamanten boorkoppen. Houdt er echter wel rekening mee dat het dan een stuk duurder is.

Grondwater is echter erg nuttig, het kan gratis de planten voeden en zal niet snel opraken. Een regenwaterput heeft een limiet, waar een waterput dit nauwelijks heeft. Toch kan het water van een ondiepe boring veel roest en metalen bevatten, daarom is het niet verstandig dit te gebruiken voor de wasmachine.

De duurzame keuze

Als het op duurzaamheid aankomt is een regenwaterput recuperatie systeem het beste voor de planeet. Een regenwaterput ontlast niet alleen het riool tijdens hevige regenbuien, het zorgt er ook voor dat het regenwater goed benut wordt.

Een waterput is een goede manier om geld te besparen in de tuin.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *