Verschil tussen vetbinders en vetverbranders

Inhoudsopgave

Als afvallen door alleen te sporten niet echt wil lukken kan je er altijd nog voor kiezen om voor dieet of gewichtsverlies supplementen te gaan. Momenteel zijn hier veel verschillende opties van op de markt en is het lastig om de juiste pil te vinden voor jou. In grote lijnen zijn ze ingedeeld op de manier waarop ze helpen gewicht te verliezen. Echter blijkt er nog wel wat verwarring te zijn tussen een vetbinder en een vetverbrander.

Vetbinder

Vetbinders hebben geen directe invloed op het opgeslagen vet in je lichaam. Vetbinders hebben invloed op dieetvet. Zoals hun naam al doet vermoeden zitten in vetbinders stoffen die zich verbinden met het aanwezige vet in vette voedingsmiddelen. Je kan hierbij denken aan fastfood, gefrituurde gerechten of kaas. In principe werkt het als een magneet. Deze magneet trekt vetdeeltjes aan waardoor deze te groot wordt om nog geabsorbeerd te worden door ons organisme. Vetbinders moeten gemiddeld 15 minuten voor de maaltijd ingenomen worden. Het heeft geen zin om een vetbinder in te nemen als je vetarm eten, zoals een salade of groente, gaat eten. Vetbinders kunnen bijwerkingen veroorzaken zoals obstipatie, een opgeblazen gevoel en diarree.

Vetverbrander

Vetverbranders Hebben wel invloed op het opgeslagen vet in je lichaam. De werkzame stoffen zorgen ervoor dat het lichaam opgeslagen vetten gaat gebruiken als bron van energie. De werking hiervan is als volgt. Een vetverbrander bevat zo weinig calorieën dat de vertering van deze stoffen meer calorieën kost dan dat er in de supplementen zitten. Zo wordt de overtollige vetopslag in je organisme verminderd. Wil je nog meer resultaten dan is het slim om caloriearm voedsel te gaan eten en veel te gaan bewegen om je calorie verbranding te stimuleren. Vetverbranders kunnen echter wel de bloeddruk en hartslag verhogen. Daarnaast kan het invloed hebben op je slaapschema en leiden tot overmatig zweten.

Doeltreffendheid

De werking van deze supplementen hangt af van de manier waarop je ermee om gaat. Als je geen regelmatig en evenwichtig voedingsschema hebt zullen deze supplementen natuurlijk minder goed werken. Je kan altijd langsgaan bij een diëtist voor tips op het gebied van eten. Daarnaast blijft lichaamsbeweging een van de belangrijkste onderdelen op het gebied van afvallen. Ga eens langs bij een personal coach om te zien of jij wel de juiste oefeningen doet.