Verschillen tussen schoonmaakazijn en natuurazijn

Inhoudsopgave

Azijn wordt sinds vroeger voor van alles en nog wat gebruikt. Vraag het maar eens aan je oma of opa, een van hen is sowieso opgegroeid met schoonmaakazijn. Misschien heeft je moeder dat zelfs nog gedaan. De soorten azijn die het vaakst met elkaar verward worden zijn schoonmaakazijn en natuurazijn. Dit zijn overgins lang niet de enige soorten hoor. Zo heb je nog onder andere wijnazijn, appelazijn en nog veel meer. Vandaag bespreken we de belangrijkste verschillend tussen schoonmaakazijn en natuurazijn.

Belangrijkste verschillen tussen

Buiten dat ze voor andere doeleinden gebruikt worden, zijn er meer verschillen. Je maakt natuurazijn bijvoorbeeld door de goede gegiste bacteriën te mixen. Natuurazijn ontstaat dus uit natuurlijke producten. Dit zorgt er ook voor dat natuurazijn wordt gebruikt in de keuken. Het zou best kunnen dat in je favoriete gerecht natuurazijn zit! Uiteraard kun je geen schoonmaakazijn in eten verwerken. Dit goedje is chemisch en totaal niet geschikt voor hetzelfde doel.

Schoonmaakazijn

Eigenlijk verklapt de naam hier alles. Schoonmaakazijn wordt gebruikt voor het schoonmaken van van alles en nog wat. De huisvrouwen onder ons zullen er bekend mee zijn. Schoonmaakazijn wordt veel gebruikt om kalk te verwijderen uit een badkamer. Je weet wel, die vieze kalk die ontstaat in de hoekjes van je douchecabine of je douchewanden.

Niet alleen badkamers profiteren van schoonmaakazijn, maar ga je bijvoorbeeld ingebouwde rolluiken schoonmaken is het ook handig. Ga je jouw ingebouwde rolluiken schoonmaken heb je aan een paar scheutjes genoeg. Zelfs jouw leren meubels kun je grondig reinigen met schoonmaakazijn.

Binnenshuis of buitenshuis, het maakt allemaal niet uit. Schoonmaakazijn is zo veelzijdig dat zelfs je onkruid zich niet zal overleven, en dat is maar goed ook. Niemand houdt van onkruid, toch?

Met al deze voordelen is het niet gek dat ze er al vanaf vroeger gek op zijn!

Natuurazijn

Natuurazijn wordt zoals eerder gezegd veel gebruikt in de horecasector. Veel koks gebruiken het voor hun gerechten. Als dressing voor salade zie je het bijvoorbeeld veel terug.