Verschil tussen Call of Duty Black Ops en Call of Duty Modern Warfare

Inhoudsopgave

Call of Duty behoort al jaren tot de populairste spellen onder veel gamers. Niet voor niets, het is een realistisch en uitdagend spel. Veel gamers zien Call of Duty als de tegenhanger van Battlefield. De meeste mensen kiezen voor een van beide spellen. Belangrijk verschil tussen deze games zit in de grootte van de mappen waarbinnen je kunt spelen. Mappen binnen Call of Duty zijn doorgaans kleiner, dan de mappen van Battlefield. Call of Duty brengt afwisselend nieuwe games uit in de Black Ops- en Modern Warfare-serie. Dit artikel licht de belangrijkste verschillen uit.

Tip: profiteer nu van deze aanbieding van Playstation Now voor 1 maand. Krijg één maand toegang tot alle Playstation Now games!

Call of Duty Modern Warfare vaak realistischer

Een belangrijk verschil tussen Call of Duty Black Ops en Call of Duty Modern Warfare zit in het feit, dat de Modern Warfare-serie vaak net iets realistischer is. Bonussen die je tijdens het spelen verdient zou je ook tegen kunnen komen tijdens een echte oorlog. Daar waar in de Black Ops-serie futuristische toevoegingen te verdienen zijn. De ene gamer vindt het realistische uit de Modern Warfare-serie het leukst, de ander kiest voor de futuristische elementen uit de Black Ops-serie. 

Verschil in locatie van beide games

In de Modern Warfare-serie draait het voornamelijk over een wereldwijde oorlog. Daar waar de Black Ops-serie gericht is op een volgende Koude Oorlog. Dit zie je ook terug in de plekken waar deze games zich afspelen. Modern Warfare-games spelen zich over de hele wereld af, daar waar Black Ops-games voornamelijk gericht zijn op Vietnam, Pakistan, Myanmar en Yemen. Overigens moet hierbij worden opgemerkt dat het derde deel uit de Black Ops-serie zich op een hele nieuwe oorlog richt: de oorlog tussen mens en technologie. 

Verschil in ontwikkelaar van de games

Niet alleen is de ene serie realistischer dan de andere. Ook zit er een verschil in ontwikkelaar. De eerste games uit de Modern Warfare-serie werden ontwikkeld door producent Infinity Ward. Aan de laatste versie van deze serie werkte ook Sledgehammer Games mee. De spellen uit de Black Ops-serie zijn ontwikkeld door Treyarch. Mogelijk verklaart dit ook het verschil in de elementen die aan beide series worden toegevoegd.