Verschil tussen DIVI en Avada WordPress thema’s

Wat zijn de verschillen tussen de populaire WordPress thema’s Avada en Divi?

Zowel Avadi als Divi bieden een indrukwekkend keuze aan vooraf gemaakte paginalay-outs, zo zijn beide uitgerust met op maat gemaakte drag-and-drop pagebuilders en beide bieden veel aanpassingsmogelijkheden voor mensen die niet kunnen of willen programmeren. Om te achterhalen of Avadi of juist Divi meer geschikt is voor jouw wensen moeten we naar dieper in gaan op de details.

Uitstraling

Beide thema’s zien er geweldig uit: Divi’s voorgedefinieerde lay-outs en websitepakketten zijn van een zeer hoge standaard, terwijl de vooraf gebouwde demo-websites van Avada er ook erg professioneel uitzien. Divi heeft nu meer prebuilt content dan Avada, Avada loopt echter niet ver achter. Met elk van beide thema’s, dankzij de eenvoudig te gebruiken pagebuilders waarmee u kunt slepen en neerzetten, bent u niet beperkt tot alleen de vooraf gebouwde opties.

Als het gaat om het beslissen welk thema het beste ontwerp heeft, is het echt aan jou om de verschillende lay-outs en demo’s te verkennen om erachter te komen welke het meest aantrekkelijk en geschikt zijn voor jouw project.

Pagebuilders, welke is het handigste?

Met beide themes kan je aangepaste lay-outs maken voor berichten en pagina’s. Deze maak je dan in de WordPress back-end op met een drag & drop interface. Door secties, rijen en kolommen te gebruiken, kan je aangepaste lay-outs maken en vervolgens de beschikbare elementen invoegen.

Wat Divi uniek maakt is dat het een paginabuilder heeft met een visuele WYSIWYG-editor naast de originele back-endversie. Dit geeft de Divi Builder een flinke stap voor op de Fusion Builder-tool in Avada. Dankzij functies zoals een in-line teksteditor, een wireframe-modus en de Divi Leads A / B-testtool werk je een stuk sneller, en hoef je niet lang te bouwen aan een pagina. Zo kan je je focussen op het maken van meer content en het binnenhalen van meer verkeer.

Welke vooraf gemaakte lay-outs zijn het beste?

Het mooie aan dit soort geavanceerde thema’s is dat ze voorzien zijn van vele functionaliteiten en vooraf ontwikkelde lay-outs en demo content. Je kan sneller met behulp van deze voorbeelden een webwinkel of blog inrichten naar jouw wensen.

Als het erom gaat te beslissen of Avada of Divi de beste vooraf gebouwde inhoud heeft, is dit echt afhankelijk van jouw persoonlijke smaak en de vereisten van jouw nieuwe website. Kijk hier dus goed naar.

Andere verschillen?

Een ander belangrijk verschil tussen Divi en Avada is de mogelijk om gemakkelijk met Divi een splittest uit te voeren. Dat kan met de splitstesttool Divi Leads. Splittesten zijn belangrijk omdat je ermee kan testen of een aanpassingen aan het design van een pagina leidt tot betere resultaten (meer omzet, meer verkeer of meer inschrijven op een mailinglijst).

Daarentegen biedt Avada twee premium WordPress-plug-ins: Slider Revolution en LayerSlider. Divi bevat een aantal verschillende slider modules, maar ze kunnen niet concurreren met de kracht van deze twee slider plug-ins. Wil je veel gebruik gaan maken van sliders dan kan Avada beter voor je zijn.

Voor welk thema moet ik kiezen?

Divi is beschikbaar voor $ 89 en Avada voor $ 60, beide opties bieden veel waar voor je geld. Voor $ 89 krijgt je echter niet alleen toegang tot Divi, maar ook tot de andere 86 WordPress-sjablonen van Elegant Themes en zes plug-ins. Divi lijkt hierdoor de slimmere keuze, maar jij maakt die uiteindelijk.

Wil je meer weten over Divi vs. Avada? Kijk dan hier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *