Verschil tussen veiligheid en beveiliging

Inhoudsopgave

Wat is veiligheid?Wat is beveiliging?

De term veiligheid wordt algemeen gebruikt om te verwijzen naar de bescherming van personen, organisaties en activa tegen externe bedreigingen en criminele activiteiten die op dergelijke entiteiten kunnen worden gericht, waardoor ze inactief worden gemaakt. Het is belangrijk op te merken dat beveiliging sterk is gericht op de doelbewuste acties die gericht zijn op het toebrengen van schade aan een individu, organisatie of zelfs activa.

Verschil tussen veiligheid en beveiliging

Een van de belangrijkste verschillen tussen de twee termen is hun definitie. Beveiliging verwijst naar de bescherming van personen, organisaties en eigendommen tegen externe bedreigingen die waarschijnlijk schade kunnen veroorzaken, bijvoorbeeld met een alarmsysteem. Het is duidelijk dat beveiliging in het algemeen gericht is op het waarborgen dat externe factoren geen problemen of ongewenste situaties veroorzaken voor de organisatie, personen en de eigendommen in het pand. Aan de andere kant is veiligheid het gevoel beschermd te zijn tegen de factoren die schade veroorzaken. Het is ook belangrijk om te benadrukken dat een persoon die de risicoveroorzakende factoren beheerst, zich veilig voelt.

Emotioneel verschil

Het tweede verschil is dat het gevoel veilig te zijn een emotioneel aspect is, terwijl veiligheid te maken heeft met een fysiek aspect. Een individu voelt zich veilig wanneer hij of zij wordt omarmd door de geliefden, wat betekent dat voor zijn of haar emotionele veiligheid is gezorgd. Op dezelfde manier hebben jonge kinderen het gevoel veilig te zijn wanneer ze dicht bij hun moeder of vader staan, omdat hij of zij zorgt voor zowel emotioneel als fysiek aspect. Aan de andere kant gaat het aspect van beveiliging gepaard met fysieke aspecten zoals hoge muren die een individu beschermen tegen externe bedreigingen. Bovendien heeft een persoon het gevoel van veiligheid als hij of zij een fysiek wapen zoals een pistool heeft dat kan worden gebruikt om externe bedreigingen aan te pakken.