Verschil tussen Douglas hout

Inhoudsopgave

De gemiddelde levensduur van Douglas hout is zo’n 15 jaar. Dit is natuurlijk erg lang in vergelijking met andere houtsoorten, maar wil je nu optimaal profiteren van de duurzaamheid van deze houtsoort dan raden we je aan om het hout te behandelen. Hoe je dit doet? Dat gaan we je precies uitleggen in dit blogartikel. Lees verder voor meer informatie en kom erachter hoe jij Douglas hout op de meest optimale manier behandeld.

Waarom moet je het hout behandelen?

Zoals we in de introductie al aangaven is Douglas hout een erg duurzame houtsoort, dus waarom zou je het hout nu moeten behandelen? Dit doe je wanneer je wilt voorkomen dat het hout gaat vergrijzen. Douglas hout staat erom bekend dat het vergrijsd, maar wanneer je het hout op een goede manier behandeld zal deze vergrijzing niet optreden.

Natuurlijk is het ook altijd mogelijk om het hout te voorzien van een andere kleur wanneer je dit wenst.

Waar moet ik het hout mee behandelen?

Om Douglas hout te behandelen kan je het beste gebruik maken van groene aanslagverwijderaar. Het is belangrijk dat alle algen van het hout zijn verdwenen voordat u aan de slag gaat met de behandeling van het hout. Heeft u het hout al eerder behandeld? Dan kunt u het hout het beste schoonmaken met een dieptereiniger. Dit verwijdert alle restanten van verf, olie en lazuur.

Het is mogelijk om het hout zowel met beits als met olie te behandelen. Wanneer u het hout wilt voorzien van een beschermlaag tegen UV straling dan zit je goed met olie. De olie is gemakkelijk aan te brengen en zal binnen een korte tijd drogen. Daarnaast voorkomt olie ook verwering en die vervelende groene aanslag.

Kies je ervoor om het hout te beitsen? Dan kan je gebruik maakt van speciaal houtbeits. Door Douglas hout te behandelen met hout bescherm je het hout tegen vocht, blauwzwam, houtrot, schimmel, algen en tevens UV-straling.

Meer weten?

Wil je nu meer weten voordat je besluit om aan de slag te gaan met het behandelen van Douglas hout? Dan raden we je aan om contact op te nemen met een specialist bij je in de buurt. Mocht u er nu helaas geen specialist bij jou in de buurt zijn? Dan zijn er ook verschillende webwinkels die je om advies kunt vragen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij je op weg kunnen helpen met het behandelen van Douglas hout.