Verschillen tussen een bubbelbad en een whirlpool

Inhoudsopgave

Bubbelbad, hot tub, whirlpool, het zijn allemaal termen die te pas en te onpas gebruikt worden om eenzelfde soort bad aan te duiden. Althans, eenzelfde soort met kleine verschillen. Veel mensen weten echter niet het verschil aan te duiden tussen een whirlpool en een bubbelbad. Daar komt nog eens bij dat Whirpool ook nog eens een losstaand merk is, dat dan weer niets met whirlpool baden te maken heeft. Zo is de verwarring al snel compleet. Maar het verschil tussen een whirlpool en een bubbelbad is eigenlijk best simpel aan te duiden. Let je op? Dan vergeet je het niet meer.

Jets bij bubbelbaden en whirlpools

Bij bubbelbaden en whirlpools heb je kleine openingen. Dit noem je “jets” op zijn Engels. Bij bubbelbaden wordt er lucht door de jets heen geblazen en dit veroorzaakt ook de bubbels. Bij whirlpools wordt het water van het bad gebruikt om door de jets heen te spuiten. Zo circuleert het water (whirl = ronddraaien, pool = bad) en krijg je stralen die ontspannen werken. Wel is het zo dat veel whirlpools tegenwoordig ook jets met lucht hebben naast de water circulerende jets. Het verschil tussen whirlpools en bubbelbaden wordt dus al snel steeds kleiner.

Inbouw of opzetten

Waar vroeger een dergelijk bad ingebouwd werd met een inbouw zwembad zijn opzetbare baden ook populair. Vooral een Intex zwembad van de marktleider wordt hoog aangeprezen, mede door de vele opties zoals toegevoegde bubbels waar gewenst.