Verschillen tussen stapelblokken

Inhoudsopgave

Maak gebruik van stapelblokken op het moment dat je hoogteverschillen of muren wilt realiseren in je tuin. Stapelblokken zijn relatief makkelijk in gebruik en met een beetje voorbereiding kan iedere doe-het-zelver hier mee aan de slag. In dit blogartikel gaan we eerst even wat meer vertellen over wat stapelblokken precies zijn en wat je hiermee kunt doen. Lees snel verder voor meer informatie.

De prijs van stapelblokken

De prijs van stapelblokken is afhankelijk van het soort muurelementen die je koopt. Deze prijs wordt onder andere bepaald door de afwerking van de blokken. Zo heb je bijvoorbeeld stapelblokken die zorgvuldig zijn afgewerkt, maar daarnaast kan je ook kiezen voor blokken met een wat ruwere uitstraling. Dit kan natuurlijk enorm mooi zijn wanneer u uw tuin in dezelfde stijl heft. Het geeft jouw tuin namelijk een authentieke look. Zelf vinden wij dit prachtig.

Het plaatsen van stapelblokken

Hoe je stapelblokken moet plaatsen is natuurlijk afhankelijk van wat er precies wilt mee gaan maken. Over het algemeen geldt echter dat iedereen aan de slag kan gaan met het plaatsen van stapelblokken. Het is hierbij wel van groot belang dat je zorgt voor een goed fundament. Hiervoor raden wij je aan om gebruik te maken van betontegels óf van opsluitbanden. Bovenop de fundering kunnen de stapelblokken gemaakt worden en de fundering zorgt hier dus voor extra stevigheid. Heeft u nu hulp nodig bij het plaatsen van stapelblokken? Dan raden wij je aan om contact op te nemen met een specialist bij je in de buurt.

Metselen of lijmen?

Wanneer je stapelblokken gaat plaatsen heb je de keuze uit het metselen óf het lijmen van de blokken. Mocht je de blokken willen ruimen raden we je ten zeerste aan om gebruik te maken van speciaal ontwikkelde steenlijm. Doe je dit niet? Dan loop je de kans dat de blokken op een gegeven moment gaan loslaten met alle gevolgen van dien. Liever metselen? Ook dat is natuurlijk mogelijk alleen hierbij willen we je wel op het hart drukken dat indien de stenen eenmaal gemetseld zijn deze ook moeilijk los te krijgen zijn zonder de stenen te beschadigen. Kies daarom enkel en alleen voor het metselen van de stenen wanneer je precies weet wat je aan het doen bent.

Meer weten?

Stapelblokken zijn dus een veelzijdige oplossing voor in de tuin. Het gebruik van stapelblokken is relatief eenvoudig, maar mocht je nu een bepaalde creatie in gedachten hebben waar je wel extra hulp bij kunt gebruiken dan raden we je aan om niet twijfelen en contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen je meer vertellen over de mogelijkheden van stapelblokken en of dit geschikt is voor jouw idee.