Verschil tussen een niet-ergonomische werkplek en een ergonomische werkplek

Inhoudsopgave

Vandaag de dag is het niet alleen belangrijk dat je goed eet en drinkt. Maar ook je houding op je werk is van belang. Jouw werkgever is namelijk verplicht om te zorgen dat je geen klachten op loopt. Dit wordt ook wel ergonoom genoemd.

De verschillen tussen een ergonomische werkplek en niet-ergonomische

Er zijn een groot aantal verschillen tussen een ergonomische en niet ergonomische werkplek. Zo staat alles voor iedereen hetzelfde afgesteld. Elk bureau is een standaardmaat en deze kan niet omhoog of omlaag. Daarnaast klagen de werknemers vaak over last van hun rug, nek en polsen. Verder kunnen de klachten als ze aanhouden erger worden en uiteindelijk leiden tot

In een wel ergonomische werkplek staan speciale bureaus. Deze kunnen door middel van een elektrisch systeem omhoog en omlaag worden gezet. Hierdoor verbeterd de houding van de werknemer en zal deze minder snel klagen over last van zijn hoofd, nek en voeten. Hierdoor zijn de werknemers blijer, meer gemotiveerd en kunnen ze langer op dezelfde plek werken. Ook is het mogelijk om een bureau te kopen waaraan je staand kunt werken. Hierdoor hoeft jouw werknemer niet heel de dag te zitten en blijven zijn spieren beter werken.

De ideale werkplek

Zie jij een ergonomisch ingerichte werkplek wel zitten dan kun je makkelijk op internet vinden wat belangrijk is bij een ergonomische werkplek. Is jouw kantoor echt niet geschikt voor deze oplossing dan kun je er ook voor kiezen om te gaan flexwerken. Dit houdt in dat je niet in jouw eigen kantoor gaat werken, maar in een kantoorruimte ergens anders in Nederland. Dit worden ook wel flexplekken genoemd. Ook kan het zijn dat je gaat werken in de tuin of vanuit huis. Flexwerken Amsterdam is een voorbeeld hiervan. Heb je geen inspiratie meer voor een project dan kan een flexwerken de manier zijn om nieuwe inspiratie op te doen.