Verschillen tussen roken van sigaretten en e-sigaretten

Er zijn verschillende manieren om te roken. Zo bestaan er sigaretten, sigaren, shag maar ook e-sigaretten. Toch zitten er tussen de sigaret en de E-sigaret grote verschillen.

Allereerst het eerste verschil is dat bij het roken van sigaretten ernstig giftige stoffen vrijkomen die ervoor zorgen dat je longen vervuild worden met deze stoffen. Bij een e-sigaret is dit niet het geval. Dit is waterdamp die wordt geïnhaleerd. Hier zitten geen giftige stoffen in, wat natuurlijk veel beter is voor de gezondheid. Naast dat het slecht is voor jouw longen is het ook slecht voor de personen om je heen. Doordat je als je de rook uitblaast allemaal giftige stoffen de lucht in blaast waar de mensen om je heen in lopen. Deze inhaleren de lucht en krijgen ook vieze longen.

Daarnaast kun je met een e-sigaret de dosis nicotine bepalen. Ben je het zat om te roken en wordt het te duur dan kun je ervoor kiezen om heel makkelijk af te bouwen met roken. Doordat je met de e-sigaret de dosis van het verslavende middel nicotine kunt afbouwen verminderd de zin in een sigaret. Het hoeft dus niet met het plakken van pleisters of het kauwen van nicotine kauwgom. Je kunt de nicotine zelf de baas worden met de e-sigaret.

Door het roken van een sigaret worden je longen zwart en vies. Daarnaast maakt het roken ontzettend veel longblaasjes kapot. Een e-sigaret maakt niets kapot, maar zorgt ervoor dat de roker toch iets te doen heeft en hij niet naar een sigaret grijpt om te roken

Het volgende verschil zit hem in de prijs. Een pakje sigaretten is heel duur en gaat maar één keer mee. Nadat het pakje op is moet je weer een nieuwe kopen. Een e-sigaret werkt door middel van stroom. Doordat je deze meerdere maanden zelfs jaren kunt gebruiken is het een stuk goedkoper om er een aan te schaffen dan maar te blijven roken.