Verschil tussen geweven labels en innaailabels

Geweven labels en naailabels worden beiden gebruikt voor het labelen van kleding. Dit gebeurd voor verschillende toepassingen, maar met name om de kleding te voorzien van een merknaam of extra informatie. Innaailabels en geweven labels lijken erg op elkaar, maar wat is het verschil?

Wat is een geweven label?

Een geweven label is een label die meestal voor kledingstukken of accessoires wordt gebruikt. Een geweven label is gemaakt van polyester of katoenen vezels, waarvan de draden zijn verweven in elkaar. Het is mogelijk om een logo of tekst op een geweven label te laten drukken.

Wat is een innaailabel?

Een innaailabel is net als een geweven label een kledinglabel gemaakt van katoenen of polyester vezels. In het geval van een innaailabel gaat het altijd om een kledinglabel dat wordt aangebracht aan de binnenkant van een kledingstuk. Op een innaailabel staat over het algemeen het kledingmerk of een logo met eventueel extra informatie, zoals een webadres.

Wat is het verschil?

Het grote verschil tussen een innaailabel voor kleding en een geweven label is de toepassing. Het materiaal van innaailabels en geweven labels is vrijwel altijd hetzelfde. Een innaailabel wordt altijd in de kleding genaaid, terwijl een geweven label ook aan kleding genaaid wordt. Een geweven label zit dus niet altijd in je kleding, maar soms ook aan je kleding. Een innaailabel zit altijd in je kleding.