Verschil tussen gewone deurbel en videodeurbel

Ieder huishouden in Nederland heeft wel een deurbel. De meeste mensen hebben een gewone deurbel. Tegenwoordig zie je echter steeds meer videodeurbellen. Mensen die kiezen voor een videodeurbel kiezen voor veiligheid en gemak. Dit is ongeveer 6% van de Nederlandse bevolking. Maar wat is nou precies het verschil tussen een gewone deurbel en een videodeurbel?

Gewone deurbel

Een gewone deurbel heeft als functie het aangeven van het feit dat er iemand bij je voordeur staat. Een gewone deurbel kan verschillende geluiden hebben. Sinds 1989 bestaan er al draadloze deurbellen. Daarvoor klopte men op de deur of luidde men een handmatige bel die aan de deur hing. Als iemand op de gewone deurbel drukt, dan hoor je dit als je thuis bent. Ben je niet thuis, dan heb je niet door dat er iemand aan je deur staat. Als er iemand aanbelt op de gewone deurbel, dan weet je niet wie er voor je deur staat. Je moet dan de deur opendoen om te zien wie er is.

Videodeurbel

Een videodeurbel is ook een deurbel, maar deze deurbel bevat een voordeurcamera. Dit is een slimme oplossing en draagt bij aan het veilig kunnen wonen. Met een videodeurbel is je huis immers goed beveiligd. Zo voorkom je dat je de deur open doet voor iemand die niet gewenst is.

Een videodeurbel is heel handig. De camera in de deurbel laat via een beeldscherm zien wie er voor je deur staat. Zo kun jij al op voorhand zien wie er aan de deur staat en kun jij beslissen of je de deur voor deze persoon wilt opendoen of niet. Bij sommige videodeurbellen zie je naast een beeldscherm ook op je telefoonscherm wie er voor je deur staat. Vaak kun je met een videodeurbel ook een video opnemen en terugkijken. Zo kun je later ook terugkijken wie er voor je deur stond. Bijna alle videodeurbellen hebben ook een spraakfunctie in de deurbel. Zo kun jij degene aan de deur laten weten dat je er bijvoorbeeld aankomt. Ook als je niet thuis bent kun je dit op deze manier laten weten. Kortom, een videodeurbel is aan te raden voor comfortabel en veilig wonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *