Verschil tussen een hoge en lage volatiliteit bij gokkasten

Inhoudsopgave

Ga jij regelmatig gokken in een casino of een speelhal is er bepaalde informatie die behoorlijk nuttig kan zijn. Weet jij bijvoorbeeld wat het woord ‘volatiliteit’ betekent en wat het met gokken te maken heeft? Om het even simpel uit te leggen. Elke gokkast of automaat heeft een andere volatiliteit.
Met volatiliteit wordt het volgende bedoeld: hoe groot is de kans dat je gaat winnen op deze kast?

Maar wat is dan precies het verschil tussen een kast met een lage volatiliteit en een kast met een hoge volatiliteit? Een typisch kenmerk van een gokkast met een lage volatiliteit is dat de speelrondes erg lang zijn. Binnen deze rondes win je hier en daar wat, maar de bedragen die je wint zijn laag. Aan de andere heb je een gokkast met een hoge volatiliteit. Als je op deze kast speelt zul je merken dat het een stuk langer duurt voordat je überhaupt wat wint, maar wanneer je wint deze bedragen wel een stuk hoger liggen.

De gokkast die bij jou past

Gokkasten met een lage volatiliteit passen het beste bij mensen die liever minder risico nemen. Zoals eerder vermeld win je vaker maar zijn de bedragen vaak lager. Voor deze kasten geld dat je continu bezig bent en je niet gaat vervelen. Denk nu niet dat je op een kast met een lage volatiliteit geen grote winst kunt pakken want dit kan zeker, het komt alleen minder vaak voor. Ben jij iemand die zich rustig de tijd neemt en genoeg geld heeft om mee te spelen is een gokkast met een hoge volatiliteit. Je hebt echter wel een flinke dosis geduld nodig omdat je minder vaak zult winnen. Naarmate de rondes voorbij gaan wacht jij op die ene kans om een leuk bedrag te pakken. Nogmaals, het hebben van geduld is van groot belang wanneer je speelt op deze kast.

Bewust spellen

Wanneer je gaat gokken moet je rekening houden met een aantal zaken. Ben je oud genoeg? Zo niet, mag je niet spelen. Speel nooit met geld dat je niet kunt missen. Voor meer informatie over gokken en kansspelen kun je een kijkje nemen op het internet.