Verschil tussen kerstgeschenk en kerstpakket

Menig werknemer vindt het uitpakken van een grote doos lekkernijen heerlijk. Confetti, popcorn, marshmallows: wat hen betreft blijft geen enkele traditie binnen de traditionele kerstsfeer ongezien. Echter zijn er ook genoeg werknemers van wie die traditionele kerstsfeer wel achterwege mag blijven, en die een voorkeur geven aan een kerstgeschenk, in plaats van een kerstpakket. Maar wat is het precieze verschil tussen een kerstgeschenk en een kerstpakket? En hoe maak je als werkgever zijnde een weloverwogen keuze tussen beide?

Het verschil

Klamp jij je als werkgever maar al te graag vast aan tradities als een kerstpakket, een boom vol ballen en een christmas station op de radio? Grote kans dat je voorkeur in dat geval uitgaat naar een kerstpakket. Een kerstpakket bestaat uit de gevulde doos lekkernijen, zoals we die gewend zijn: eten, drinken en eventuele decoraties voor bij het kerstdiner. Daarbij bestaat een kerstpakket meestal uit een hetzelfde pakket, dat aan iedere werknemer gegeven wordt. Een kerstgeschenk daarentegen, is vaker op maat, gepersonaliseerd, en in de stijl van het bedrijf waarvoor de werknemers werkzaam zijn. Daarnaast is een kerstgeschenk vaak een enkel cadeau, bijvoorbeeld een bon voor een gift naar keuze, of een wat luxer pakketje met daarin producten/lekkernijen die bijpassend zijn aan de desbetreffende werknemer.

Voordelen kerstpakket

Beide opties, het kerstpakket bestellen of het geven van een kerstgeschenk, brengen de nodige voordelen met zich mee. Wat het kerstpakket betreft vinden mensen het doorgaans, indien ze er van houden, heerlijk om samen met collega’s het pakket vol cadeautjes uit te pakken. Niet alleen zorgt het voor gezelligheid en een gevoel van dankbaarheid, maar ook zorgt het voor onderlinge verbroedering. Het schept een band! Daarnaast zit er, gezien het formaat waaruit de doos vaak bestaat, altijd wel iéts tussen dat door de werknemer gewaardeerd wordt. De grootte waaruit een kerstpakket doorgaans bestaat, zorgt namelijk voor de gewenste variatie.

Voordelen kerstgeschenk

Ook een origineel kerstcadeau barst van de voordelen. Sommige medewerkers vinden het dan ook heerlijk om niet overweldigd te worden door een doos met door hun werkgever gekozen lekkernijen, en om simpelweg zelf een cadeau uit te kiezen. Het voordeel hiervan is dat de werknemers gegarandeerd blij zijn met hun kerstgeschenk, omdat ze deze immers zelf gekozen hebben. En wat voor jou als werkgever mooi meegenomen is? De branding van het bedrijf wordt, zo goed als automatisch, op de verpakking van het geschenk van de werknemer gedrukt!