Verschil tussen korfbal en basketbal

Korfbal oftewel netbal lijkt in eerste instantie veel op basketbal. De sporten verschillen echter extreem. Beide zijn het twee van de meeste geliefde balsporten. Ze kunnen beide in dezelfde baan worden gespeeld, maar ze hebben verschillende spelregels en speltypen. Ook valt het op dat korfbal voornamelijk door vrouwen wordt gespeeld.

Basketbal

Basketbal wordt voornamelijk gespeeld door mannen. Hierbij spelen twee teams tegen elkaar. Het doel is om de bal door een hoepel te schieten en hiermee scoren ze punten. Deze punten kunnen van elkaar verschillen doordat de speler op een andere positie staat als hij scoort. Scoort de speler als hij in het veld staat dan krijgt het team twee punten. Als de speler buiten de 3-puntslijn staat dan scoort het team drie punten. Natuurlijk wint het team met de hoogste score.

Korfbal

Korfbal is een balspel dat bijna dezelfde eigenschappen heeft als basketbal. Het veld bij korfbal is verdeeld in drie delen, waarbij elke sectie wordt bezet door een teamlid van het tegenovergestelde team. Ze spelen in teams van zeven personen en elke persoon krijgt een specifieke positie toegewezen. Denk hierbij aan een keeper, een vleugelverdediging, een vleugelaanval, doelverdediger, een aanvaller en doelpuntenschutter.

Wat is het verschil tussen deze twee sporten?

Het belangrijkste verschil tussen deze twee sporten is dat een basketballer zich vrij is het speelveld kan bewegen, terwijl een korfballer afhankelijk is van haar positie en binnen een bepaald gebied moet blijven. Bij basketbal mag men elkaar aanraken maar bij korfbal niet. Bij korfbal moet de tegenspeler bijna een meter afstand houden van degene die de bal vast heeft. Een basketbalspeler moet de bal dribbelen om zich te kunnen verplaatsen, als hij dit niet doet dan kan er een overtreding plaatsvinden. Een korfballer hoeft niet te dribbelen, maar moet de bal onmiddellijk doorgeven aan iemand van haar team. Of je nou basketbal of korfbal speelt het is, je verbrandt gemiddeld bij beide sporten 700 calorieën binnen een uur. Het is dus belangrijk dat je na het sporten doucht. Basketbal en korfbal hebben beide een groot team, het zou fijn zijn als er een douche dorpel mogelijk is zodat het water niet naar elkaar toe stroomt zodat elk teamlid zich met gemak kan douchen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *