Verschillen tussen horror en thriller films

Horror films en thriller films hebben enige overlappen, maar zijn zeker niet hetzelfde. Om hier een goed beeld van te schetsen komen deze begrippen in dit artikel aan bot. Hierdoor weet u beter in de toekomst welk filmgenre je moet keuzen en waar je zin in hebt. Beide soorten films hebben namelijk hun eigen kenmerken en karakteristieken.

Wat is horror?

Horror is een van de meest populaire genres in de verhalenwereld. Wat begon in de literatuur is nu te vinden in films, televisie, theater en videogames. Het horrorgenre is onderverdeeld in vele subgenres met eigen definities en criteria. Laten we, voordat we daar aan toe komen, horror op een basisniveau definiëren:

Horror is een genre van verhalen die bedoeld zijn om het publiek te laten schrikken en opwinden. Horror kan op veel verschillende manieren worden geïnterpreteerd, maar er is vaak een centrale schurk, monster of bedreiging die vaak een weerspiegeling is van de angsten die de maatschappij op dat moment ervaart. Deze persoon of dit wezen wordt de “ander” genoemd, een term die verwijst naar iemand die gevreesd wordt omdat hij of zij anders is of verkeerd begrepen wordt. Dit is ook de reden waarom horror in de loop der jaren zo veranderd is. Naarmate de cultuur en de angsten veranderen, verandert ook de horror.

De overeenkomst met thriller

Hoewel de twee genres vaak door elkaar worden gehaald, is er een duidelijk verschil tussen horror- en thrillerfilms. Horrorfilmregels vragen om geweld en een monster dat vroeg en relatief vaak opduikt. De climax draait om een laatste gevecht of een ontsnapping aan het monster. Het “monster” in horror is typisch “onnatuurlijk” of zelfs “bovennatuurlijk”, terwijl thrillers zich vaak baseren op menselijke bedreigingen.

In een thriller is er veel meer mysterie en ontdekking. De spanningen nemen toe naarmate de hoofdpersoon dichter bij de ontdekking van de kwade dreiging komt. De climax draait om een grote onthulling, zoals de ware bedoelingen van de schurk.

Online films kijken

Tegenwoordig zijn er grote streamingsdiensten zoals Amazon, Netflix, Disney plus en Videoland die het mogelijk maken om binnen een paar seconde een film op te zetten. Hiervoor betaalt de klant een vast bedrag per maand. Hier zit de klant dan voor een bepaalde periode aan vast. Veel mensen ervaren dat het relatief lastig is om Netflix op te zeggen of hij wilt graag Disney Plus opzeggen. Het is aangeraden om voor het afsluiten van een abonnement goed te lezen wat de kenmerken zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *