Verschil tussen lenen en verpanden

Een lening afsluiten of het verpanden van waardevolle bezittingen is een eeuwenoude manier om snel aan geld te komen. Vroeger sloten mensen al leningen af op basis van een onderpand. Dat heet ook wel ‘verpanden’. Voorheen was het verpanden van waardevol bezit een veelvoorkomende wijze van geld lenen. Een waardevol object wordt gestald door de ‘lommerd’ en de eigenaar ontvangt de waarde van het object in geld. De eigenaar betaalt binnen de afgesproken tijd de lening terug, en ontvangt ook zijn bezit zoals hij of zij het heeft afgegeven. Was het niet mogelijk de lening terug te betalen? Dan verkoopt de lommerd het object. In de praktijk komen beide situaties voor. Een goede lommerd of goed pandjeshuis, zorgt er echter altijd voor dat de voorwaarden voor verpanden duidelijk zijn bij aanvang van de overeenkomst.

Kiezen voor lenen of verpanden

Waarom zou u kiezen voor het afsluiten van een lening of het verpanden van je bezittingen? Het antwoord is simpel: u heeft snel geld nodig van een betrouwbare partij. Door een lening af te sluiten of iets van waarde te verpanden, kunt u snel een grote som geld lenen. Voor het doen van een grote onvoorziene uitgave, kan dat een perfecte oplossing zijn.

Waar vind ik een pandjeshuis?

Tegenwoordig zijn er in grote steden moderne pandjeshuizen te vinden. Daar brengt u uw waardevolle spullen naartoe en spreekt u een termijn af voor de verpanding. Er is echter een eenvoudiger manier om je spullen te verpanden. Dat kan online, via Contantgeldnodig.nl U geeft hier op eenvoudige wijze door hoeveel geld u graag wilt lenen en welk voorwerp u als onderpand kunt opgeven. De enige voorwaarde die Contantgeldnodig.nl stelt, is een onderpand met een waarde van minimaal duizend euro. Als u uw auto tijdelijk kunt missen, is dat bijvoorbeeld een ideaal onderpand.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *