Verschillen tussen een vrieskist en een vrieskast

Het invriezen van voedsel is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Dit kan ook op verschillende manieren. In veel gevallen hebben huishoudens een koelkast met hierin een apart vriesvak. Dit is handig en ruimtebesparend, want je hoeft geen separate vriezer meer aan te schaffen. Toch heeft een vriesvak maar een beperkte capaciteit. Heb je ruimte in je keuken over of op een andere plek? dan kun je ook een vriezer aanschaffen. Je kunt een vriezer volstoppen met voedsel, zodat je niet dagelijks vers vlees bij de supermarkt meer hoeft te halen. Maar welk soort vriezer ga je kopen? Er is namelijk de keuze tussen een vrieskist en een vrieskast. Wat zijn de verschillen?

De vrieskast

De vrieskast is veruit het meest populaire model. Dit komt vooral door de vormgeving, waarbij de vriezer ook daadwerkelijk als een kast geopend kan worden. Je hoeft enkel de deur te openen en je hebt direct een overzicht van wat je in je vriezer hebt liggen. De vrieskast neemt ook niet veel ruimte in, waardoor deze gemakkelijk in een hoek te plaatsen is. Voedsel kun je heel gemakkelijk over de verschillende vakken en lades verdelen, waarbij je je voedsel efficiënt kunt opbergen. Een nadeel is dat als je de vrieskast langdurig openlaat, de kou gemakkelijk de ruimte in trekt. Hierdoor is een vrieskast wat minder energiezuinig.

De vrieskist

De vrieskist is meestal rechthoekig met een klep aan de bovenzijde. Liebherr vrieskisten zijn overigens ook in andere formaten verkrijgbaar. Een klep aan de bovenzijde wordt meestal niet als gebruiksvriendelijk gezien. Je moet namelijk echt voorover buigen om iets uit de vrieskist te pakken. Daarentegen heb je met een vrieskist geen last dat kou gemakkelijk zal ontsnappen. Kou heeft namelijk de neiging om naar de bodem te zakken en ontsnapt dus niet bij het langdurig openen van de klep. Een zeer groot voordeel is de capaciteit. Er kunnen aan de bovenzijde mandjes hangen, maar de rest van de kist is één grote ruimte. Hierdoor kun je hier enorm veel in kwijt. Heb je behoefte aan een kleinere vrieskist, bekijk dan eens het assortiment Liebherr vrieskisten.

De keuze: de vrieskist of de vrieskast?

Of je moet gaan voor de vrieskist of de vrieskast is vooral een persoonlijke keuze. Ga je voor gebruiksgemak? Dan zul je bij de vrieskast uitkomen. Ga je voor energiezuinig en veel capaciteit? Dan kies je het beste voor een vrieskist. Ook ruimte kan een rol spelen. Hoewel er ook kleinere vrieskisten zijn, zullen de meeste mensen bij ruimtegebrek voor een vrieskast kiezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *