Verschil tussen Lionel Messi en Haaland in FIFA 21

Ondanks dat FIFA 21 op dit moment nog niet gelanceerd is, is het al een veelbesproken game. In FIFA 21 worden de prestaties van bestaande topspelers en toptalenten weer bijgewerkt, waardoor dit een goed moment is om te kijken naar de prestaties en verschillen tussen specifieke spelers. Enkele van de meest besproken voetballers zijn Erling Braut Haaland, op dit moment speler van Borussia Dortmund, en Lionel Messi, op dit moment speler van FC Barcelona.

Prestaties van Erling Braut Haaland

Erling Braut Haaland is een zeer jong talent van slechts 20 jaar. Zijn voorkeurspositie is de spits (SP) en zijn voorkeursvoet is links. Wanneer we kijken naar Erling Braut Haaland in FIFA 21 zien we dat hij uitblinkt in schotkracht (89) en snelheid (89). Ook zijn afronding (86) en positionering (82) zijn erg sterk. Bovendien heeft hij nog de potentie om met door te groeien van een algemene beoordeling van 80 naar 90, waar Lionel Messi al op zijn top zit.

Prestaties van Lionel Messi

Lionel Messi is op dit moment al een van de beste spelers, zo niet de beste speler, ter wereld. In FIFA 21 wordt Lionel Messi met 94 beoordeeld, een erg hoog getal dat ook een goede representatie is van de werkelijkheid. Lionel Messi kan op meerdere posities uit de voeten, zowel als spits (SP) als aanvaller op de rechtervleugel (RB). Net als Haaland is links de voorkeursvoet van Lionel Messi. In FIFA 21 blinkt Lionel Messi uit op een groot aantal onderdelen, zoals dribbelen (97), balcontrole (96), reactiesnelheid (95), afronding (95), lange afstandsschoten (94) en balans (95).

De verschillen

Waar Lionel Messi al een gevestigde speler is, is Haaland een groot talent met veel potentie. Haaland is nog lang niet op de top van zijn kunnen en Lionel Messi wel. Het grote verschil is dat Haaland op dit moment sneller is dan Messi (89 vs. 84) en meer schotkracht heeft (89 vs. 86). Op vrijwel alle andere punten is Lionel Messi nog een betere speler, wat de verschillen tussen beide spelers groot maakt.