Verschillen tussen een brievenbusverpakking en een envelop

Inhoudsopgave

Er is een groot verschil tussen de verschillende verpakkingsmaterialen die je kunt gebruiken om iets te verzenden. Veel ervaren 2e-hands handelaren bewaren zorgvuldig al hun lege dozen. Wanneer je zelf iets verzonden krijgt kan die verpakking vaak opnieuw gebruikt worden, en dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Maar wat als je geen doos hebt bewaard? Hoe kun je ervoor zorgen dat je product veilig op zijn plek komt? Een verzenddoos kopen is altijd een optie mocht je er geen hebben. Maar deze lijken soms te veel voor datgene dat je wilt verzenden.

Wanneer werkt een envelop?

Een envelop werkt prima voor alles dat plat is en/of licht van gewicht. Maar heb je scherpe randen aan je product is het al snel handig om iets steviger materiaal te kiezen. Dat, of wanneer je materiaal hebt dat groter of zwaarder is dan de envelop aankan natuurlijk. Dan kom je al snel op een brievenbuspakketje uit, ook met de kosten.

Zo’n brievenbuspakketje kan verpakt worden in een envelop met noppenfolie, of in een verzenddoosje. Beiden zijn steviger dan een envelop. Het verzenddoosje is over het algemeen ook nog steviger dan de bubbeltjesplastic envelop. Zo’n doosje is echter wel minder bestand tegen directe klappen. Dit komt door de pockets van bubbeltjesplastic die een eerste impact opvangen.s