Verschil tussen tokens en coins

Inhoudsopgave

De wereld van crypto brengt veel verschillende dingen met zich mee. Nieuwe technieken, analysen en zeker ook een hele hoop vreemde termen. Wat dacht je bijvoorbeeld van blockchain en mining, van tokens en coins? Vooral de laatste 2 worden vaak door elkaar gehaald. Wat zijn nu de grootste verschillen tussen een token en een coin?

We beginnen met een coin. Coin is de letterlijke vertaling van Nederlandse woord munt. Zo ook in de wereld van crypto. In dit geval is een coin, vergelijkbaar met de euro die wij kennen een eigen valuta. Het bekendste voorbeeld dat voor menig mens is Bitcoin. Elke coin heeft zo zijn eigen blockchain waar het op draait. Dit wil zeggen dat het iets onafhankelijks is.

Nu gaan we kijken wat een token is. Ze worden vaak met elkaar verward en dit is niet zo vreemd aangezien ze veel overeenkomsten hebben. Het meest duidelijke verschil met een coin is dat een token niet op een eigen blockchain draait. Tokens zijn later toegevoegd aan een blockchain die al bestond. Je kunt zelfs een eigen token maken mocht je dat willen.

Verschillende soorten tokens

Als je het hebt over tokens moet je altijd vermelden dat er verschillende soorten zijn. De belangrijkste tokens die wij kennen zijn security tokens, equity tokens en utility tokens. Elk hebben ze een ander doel en werken ze anders. Sommige van deze tokens zijn erg vergelijkbaar met aandelen.

Handelen

Vind jij crypto een interessant onderwerp? Dan wil je misschien leren hoe bitcoin trading in elkaar zit. Om dit te leren kun je een kijkje nemen op het internet. Hier vindt je verschillende aanbieders die jou hierbij kunnen helpen.

Bitcoin trading