Verschil tussen beleggen en investeren

Beleggen en investeren, twee termen die vaak op dezelfde manier of in de zelfde context worden gebruikt. Maar wat is nu het echte verschil tussen deze twee?

Het basis principe van de twee is eigenlijk hetzelfde. Je stopt geld in iets in de hoop er meer voor terug te krijgen. Hetgeen waar jij het geld instopt maakt het verschil en bepaald of je aan het beleggen of aan het investeren bent.

Hoewel ze dus veel op elkaar lijken is er toch een verschil. Beleggen wordt gekoppeld aan het inkopen van goederen of waarden die je snel weer kunt verhandelen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een aandeel, crypto, indexfondsen, obligatie of een CFD.

Dan hebben we investeren. Het verschil met beleggen zit ‘m in de duur van de investering. Bij een investering stop je geld in iets dat niet snel weer te verhandelen is. Het beste voorbeeld van een investering in het huis waar je in gaat wonen. Andere voorbeelden zijn vastgoed als kantoorgebouwen of appartementen en zelfs dingen als schilderijen of andere soorten kunst.

Investeren hoeft trouwens niet altijd over geld te gaan. Vooral als het gaat om investeren in jezelf. Als je er op je 16e voor kiest om een opleiding te gaan volgen waar je in de toekomst de vruchten van plukt, dan is dit ook een investering.

CFD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *