Verschil tussen een lipomassage en een reguliere massage

In Nederland bevinden zich meer dan 22.000 massage salons, hierbij kun je je voorstellen dat er vel verschillende soorten massages zijn waar je uit kunt kiezen. Er zijn verschillende redenen waarom je een massage neemt, je kunt het doen om te ontspannen of voor een medische reden. Een voorbeeld van een medische reden is bij spierpijn of bijvoorbeeld en lipomassage in Rotterdam. Door heel Nederland zijn er veel verschillende massages die worden aangeboden. De meest voornoemde massages zijn de ontspanningsmassages. Hier maken dan ook de meeste mensen gebruik van.

 

Wat is een lipomassage?

Een lipomassage ook wel after lipomassage genoemd, neem je na een operatie oftewel een cosmetische ingreep. Lipo is de afkorting van het woord liposuctie. Bij liposuctie zuigen ze als het ware je vet uit je lichaam op de plekken waar jij dat wilt. Dit kan uit je buik, armen, benen en zelfs je gezicht. Het is een ingreep die vooral onder de vrouwen veel gebruikt wordt. Dit neemt niet weg dat mannen ook een liposuctie doen. Het verschil is meestal dat een vrouw het vet dat er uit gezogen wordt weer plaatst op een plek waar ze meer rondingen wil. De meest voorkomende plekken zijn de heupen en de billen. Het is een natuurlijke manier voor en bilvergroting zonder dat er gebruik wordt gemaakt van siliconen of fillers.

 

Waarom is de lipomassage zo belangrijk?

After lipomassage oftewel post operatieve massages worden sterk aanbevolen na een operatieve ingreep. Massage na liposuctie is heel bepalend voor het uiteindelijke resultaat van uw lichaam. Vijftig procent van het eindresultaat is het werk van de chirurg en de andere helft is de juiste aftercare. Na de operatie kunnen verhardingen en een hobbelige huidstructuur ontstaan. De verhardingen zijn doorgaans het gevolg van het ontstekingsproces en weefselschade. Bovendien wordt er zwelling veroorzaakt door een reactie op de canule. De canule is het instrument waarmee de vetcellen verwijdert worden. Hierdoor zwelt het weefsel op met vocht. Met name het buikgebied is hier gevoelig voor. De massage na liposuctie wordt uitgevoerd door middel van manuele lymfedrainage dit is een massage van de huid om het lymfesysteem te ondersteunen en te stimuleren. Dit zorgt ervoor dat uw lymfesysteem opnieuw activeert en het overtollige vocht gemakkelijk afgevoerd kan worden.