Verschil tussen soft en steeltip dartbord

Het kiezen van een goed dartbord is niet eenvoudig. Allereerst is het belangrijk om te bepalen op welk niveau je dart speelt en de frequentie. Speel je vaak? Dan wil je een dartbord van een hogere kwaliteit, die vaak ook wat duurder is. Speel je zo nu en dan voor je plezier dan kan een minder duur dartbord ook dienst doen. Ook het soort dartpijl waarmee je speelt is van belang bij het kiezen van het juiste dartbord. We leggen je in dit artikel het verschil uit tussen een soft en een steeltip dart board.

Een steeltip dartbord

Een steeltip dartbord wordt bespeeld door dartpijlen met een steeltip (ijzeren punt). Dit zijn ook het soort dartborden die je terugziet op televisie en die bespeeld worden door bekende darters zoals Michael van Gerwen, Phil Taylor, Gary Anderson en Raymond van Barneveld.

Een softtip dartbord

Een softtip wordt bespeeld met dartpijlen met een plastic punt. Deze zijn vaak bedoeld voor elektronische dartborden. Elektronische dartborden hebben heel veel kleine gaatjes waar de dartpijlen in terecht kunnen komen en telt op die manier de score automatisch op. Ook wordt er met een softtip dartbord op professioneel niveau gespeeld, maar is ook zeker aan te raden wanneer je samen met de kinderen gaat darten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *