Verschillen tussen zorgpremies en verschillende zorgverzekeraars

Inhoudsopgave

De zorgpremies voor 2021 zijn bekend: wie woonachtig is in Nederland is verplicht om een basisverzekering af te sluiten voor zorg uit het basispakket. Iedere maand betaal je een bepaalde zorgpremie die jou dekking geeft wanneer je bijvoorbeeld naar de dokter moet of wanneer je een bezoekje aan de tandarts moet brengen. Nu de nieuwe bedragen voor zorgpremies in 2021 bekend zijn, staat er één ding vast: we gaan bij vrijwel alle zorgverzekeraars meer betalen in het nieuwe jaar. Wat moet je weten over zorgpremies berekenen voor 2021 en waar ben je het voordeligst uit? Hieronder lees je meer over de verschillende zorgpremies van verschillende zorgverzekeraars in Nederland.

Hoe weet je welke zorgverzekering je nodig hebt?

Wanneer je op zoek gaat naar een passende zorgverzekering kun je op websites waar je zorgverzekeringen kunt vergelijken allerlei persoonlijke wensen invullen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je een vrije keuze hebt in welke arts je nodig hebt? En kies je voor een basisverzekering of ga je nog voor extra dekking? Ieder persoon heeft een andere behoefte en zo ook een andere zorgverzekering en zorgpremie nodig. Een basisverzekering dekt vooral curatieve zorg, zoals acute en chronische aandoeningen en geestelijke gezondheidszorg.

Je zorgverzekering wordt duurder naarmate je deze verzekering uitbreidt met allerlei pakketten voor bijvoorbeeld de tandarts, fysiotherapie en ziekenhuiskosten voor een zwangerschap. Meestal valt de zorgpremie nog net iets hoger uit dan er op Prinsjesdag voorspeld was. In september dit jaar voorspelde het kabinet een gemiddelde zorgverzekering van € 123 per maand. Nu de zorgpremies bekend zijn, blijkt dat je bij de vier grootste zorgverzekeraars van Nederland meer moet betalen dan dit bedrag.

Wat is de goedkoopste zorgpremie van Nederland?

Deze stijging betekent natuurlijk niet dat je sowieso de hoofdprijs moet betalen. Door zorgverzekeringen met elkaar te vergelijken, weet je altijd welke premie het goedkoopst is en waar je dus geld kunt besparen. Voor 2021 vind je de goedkoopste zorgpremies bij de volgende verzekeraars:

  • ZEKUR – Gewoon ZEKUR Polis: € 105,95 (stijging van € 4).
  • ZieZo van Zilveren Kruis – ZieZo Selectief: € 109,25 (stijging van € 4).
  • Ditzo – Goede Keuze met Pechvogelhulp: € 109,85 (stijging van € 1,95).
  • Univé – Univé Zorg Select: € 110,90 (stijging van € 2,95)
  • IZZ Zorgverzekering (VGZ voor de Zorg) – IZZ Basisverzekering, Variant Bewuzt: € 110,90 (stijging van € 2,95)

Wat is de duurste zorgpremie van Nederland?

Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste zorgverzekering is nog nooit eerder zo hoog geweest als in 2021. In 2020 verschilden de basisverzekeringen VGZ en CZ slechts één euro van elkaar, in 2021 is dat bijna vijf euro; een groot verschil. De laatste jaren lijkt het een trend te zijn dat dit verschil steeds groter gaat worden. Toch gooit de onzekerheid door de coronacrisis ook op kleine schaal roet in het eten: de grote druk op de zorg kan ervoor zorgen dat de ene verzekeraar ervoor kiest om meer reserves in te zetten om de premiestijging te beperken dan de ander. De duurste zorgpremies voor 2021 zijn:

  • Zilveren Kruis – Basis Exclusief: € 139,95 (stijging van € 5).
  • Studenten Goed Verzekerd – Basis Exclusief (HBO/WO studenten): € 139,95 (stijging van € 11,75).
  • PMA zorgverzekering – PMA Basis Vrij: € 140 (stijging van € 7).
  • Menzis – Menzis Basis Vrij: € 140 (stijging van € 7).
  • De Amersfoortse – Basisverzekering Restitutie: € 147,95 (stijging van € 5).

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *