Verschil tussen een loopfiets en een driewieler

Steeds meer ouders hebben het over een loopfiets voor hun kindje. Dit zou een stuk beter zijn voor de ontwikkeling van een kind dan een driewieler. Maar wat is een loopfiets eigenlijk? En wat is het verschil tussen een loopfiets en een driewieler. Om daar achter te komen leggen we je beide begrippen apart uit. Op deze manier zie je beter wat de verschillen en wat de overeenkomsten tussen de twee zijn. En vervolgens kun je makkelijker een keuze maken wat voor jouw kindje het beste zal zijn: een loopfiets of een driewieler.

Wat is een loopfiets?

Eigenlijk zegt het woord het al. Alhoewel het misschien niet zo gemakkelijk te begrijpen is. Een loopfiets heeft geen pedalen. Dit betekend dat je kindje als het ware loopt om zich voort te bewegen. Voor de rest ziet een loopfiets er ongeveer hetzelfde uit als ieder ander fietsje. Het voordeel van een loopfiets is dat je kindje snel leert hoe hij of zij het evenwicht kan bewaren. Dit is ook een voordeel bij het later fietsen op een ‘echt’ fiets. Want evenwicht bewaren is natuurlijk erg belangrijk tijdens het fietsen.

Wat is een driewieler?

Een driewieler zal iedereen wel bekend mee zijn. Loopfietsen zijn wat nieuwer en dus nog wat onbekender, maar zelf heb je vast en zeker wel een driewieler gehad vroeger. Een driewieler heeft, in tegenstelling tot de loopfiets, wél pedalen. En beschikt over drie wielen. Eén aan de voorkant en twee aan de achterkant. Je kindje blijft makkelijker zitten en hoeft geen rekening te houden met balanceren.

Dit is het verschil

Nu je hebt kunnen lezen wat een loopfiets en wat een driewieler is, zie je duidelijk het verschil. Een loopfiets heeft twee wielen en geen pedalen, een driewieler heeft drie wielen en wel pedalen. Het voordeel van een loopfiets is dat je kindje zal leren om balans te houden. Dit is een goede les, ook voor op latere leeftijd. Een loopfiets is dus zeker aan te raden. Een loopfiets vanaf 2 jaar is zeker aan te raden, maar ook al op jongere leeftijd kun je je kindje een loopfiets geven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *