Verschil tussen urgent en prioriteit

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen urgent en prioriteit? Dat gaan we je nu uitleggen.

Wanneer iets spoed heeft en niet kan wachten dan noemen we het urgent. Als iets niet zo zeer haast heeft, maar wel belangrijk voor jou of je werk is om op te pakken, dan spreken we over prioriteit.

Prioriteit

Prioriteit is het voorrang geven aan iets. Als er sprake is van een taak die je wilt prioriteren, oftewel die volgens jou als eerste opgepakt dient te worden voor een efficiënt werkproces, dan hebben we het over een prioriteit. Zo kan je in je planning een lijstje maken met verschillende prioriteiten, waar een van de punten de hoogste prioriteit heeft en er daarna een taak volgt met een iets lagere prioriteit, die je na het afvinken van prioriteit 1 kunt opvolgen.

Urgentie

Zaken die urgent zijn kunnen niet wachten. Duurt het langer dan wenselijk, dan ervaart de persoon in kwestie de nadelige gevolgen van het verstrijken van haar prangende deadline. Denk aan mensen die met urgentie een vervangende woning nodig hebben en voor een bepaalde datum het huis uit moeten. Met behulp van een urgentieverklaring kan dan urgentie aangevraagd worden bij een gemeente, met als doel een vervangende woning te vinden.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *