Verschil tussen Noord en Zuid Cappadocië

Wat zijn de verschillen tussen Noord- en Zuid Cappadocië in Turkije?

Het is niet zo dat het ene gebied beter is dan het andere, gewoon anders. Je moet echt genoeg tijd neme om een ​​beetje van beide gebieden te zien, trek er dus minimaal twee volledige dagen voor uit, liever nog 3 of 4.

Dat gezegd hebbende, als je maar één gebied kon zien, kan je het beste kiezen voor het noordelijke deel, echter mis je dan wel de ondergrondse steden die in het zuiden liggen.

Typerend voor Noord Cappadocië

Het grootste deel van het ongewone landschap van de rotsformatie, dat de meesten van ons associëren met Cappadocië, bevindt zich in het noorden rond het gebied van Goreme, Urgup, Uchisar en Cavusin. Overweeg bezienswaardigheden zoals het Goreme Open Air Museum, Zelve, Pasabag en minstens één wandeling in de rode / roze of duifvallei.

Het zuidelijke deel

In het zuiden bevinden zich de meest bezochte ondergrondse steden, samen met Ilhara./ Soganali-valleien en een paar andere interessante haltes.

Wat zijn de verschillen?

De afstand tussen de twee gebieden met de auto of bus is ongeveer anderhalf uur, en om voor de hand liggende redenen plannen touroperators vaak hun routes in zowel het noorden als het zuiden. Locals zien dit onderscheidt niet en hebben het gewoon over de regio Cappadocië.

Er is geen duidelijke verdeling zoals Noord- of Zuid-Cappadocië. Het is echt een regio. De attracties zijn voorbij. De rode tour ofwel de noordelijke bustour bezoekt de bezienswaardigheden en plaatsen direct in de buurt van Goreme.

De groene tour beslaat het zuidelijke gebied met de ondergrondse steden evenals ondernemingen in de naburige stad Aksaray naar Ihlara vallei & Selime klooster.

Bron: https://en.kapadokyahill.com/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *