Verschillen tussen verkopen en verpanden

Inhoudsopgave

Er zitten behoorlijk wat verschillen tussen verkopen en verpanden. Beide methoden leveren snel geld op, maar bij de verkoop van een object ben je het kwijt en bij het verpanden van je bezit kun je het in sommige gevallen gewoon blijven gebruiken. Verpanden is dan ook een voordeliger optie als je je bezit als onderpand wilt inzetten voor een lening. Jouw object, zoals een auto, motor of boot, blijft dan gewoon jouw eigendom. Het is slechts een verzekering voor het pandjeshuis dat jou je lening verstrekt. Er zijn meerdere betrouwbare adressen in Nederland waar verpanden een optie is. Je krijgt hier niet alleen een lening, maar ook je bezit wordt getaxeerd. Zo weet je zeker dat je een eerlijke, passende lening krijgt. Het is wel altijd aan te raden goed naar de voorwaarden te kijken voor je een dergelijke lening afsluit en eventueel meerdere pandjeshuizen te benaderen voor informatie.

Voordelen van verpanden

Bij het verpanden van je bezit beschik je heel snel over een lening. Je kunt bij veel pandjeshuizen al een auto of ander object verpanden vanaf een waarde van €1000. Ook een kleine of middelgrote auto komt dus in aanmerking voor verpanden. Het pandjeshuis stelt duidelijke voorwaarden op, zodat je weet binnen welke termijn je je lening terug moet betalen. Soms is het zelfs mogelijk gewoon gebruik te blijven maken van jouw auto of ander voertuig. Het blijft op jouw naam staan en hoeft dus niet geschorst te worden. Het is simpelweg een onderpand.

Wanneer is verkopen interessant?

De verkoop van jouw object is eigenlijk alleen interessant als je per definitie geen lening wilt en je het geen probleem vindt om definitief van je bezit af te zijn. In alle andere gevallen is verpanden een heel goede optie.