Verschillen tussen Amerikaanse, Europese en Franse Roulette

Inhoudsopgave

Wist je dat Roulette ontstaan in de zeventiende eeuw in Frankrijk? Het woord betekent letterlijk klein wiel. Er zijn tegenwoordig drie varianten van het Roulette-spel, namelijk Amerikaanse, Franse en Europese Roulette, maar wat zijn hiertussen de verschillen?

Roulette werd steeds populairder

Met de toenemende populariteit voor Roulette, werd het steeds vaker ook buiten Frankrijk gespeeld.  Zo verspreide het naar Amerika en over de rest van de wereld en bleef het spel en haar spelregels in ontwikkeling. Hierdoor ontstonden drie verschillende versies. Wanneer mensen het over Roulette hebben, dan wordt er in de meeste gevallen verwezen naar de Europese variant van het spel.

Verschil tussen Franse en Amerikaanse (of Europese) Roulette

Bij de Amerikaanse versie van het spel is de winstkans voor de bank het hoogst. Spelers die dit weten kiezen dus eerder voor een van de andere varianten. Het voornaamste verschil van Franse of Europese Roulette met Amerikaans Roulette is dat deze variant maar één nul kent. Frans Roulette wordt natuurlijk gespeeld met gebruik van Franse terminologie en het verschil tussen Frans en Europees Roulette is verder zeer beperkt. Het zijn enkel esthetische verschillen die hier je voorkeur kunnen genieten. Ga je live roulette spelen, dan kies je het beste voor een casino waar je de Franse variant kunt spelen.